Skujiņš soleert naar zege in Trofeo Andratx, Reinders knap derde

Skujiņš soleert naar zege in Trofeo Andratx, Reinders knap derde

foto: Sirotti

zaterdag 27 januari 2018 om 16:48

Tom Skujiņš heeft de derde manche van de Challenge Mallorca op zijn naam geschreven. De 26-jarige Let van Trek-Segafredo kwam in de Trofeo Andratx solo over de meet. Gregor Mühlberger (BORA-hansgrohe) en landgenoot Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij) wisten de overige podiumplaatsen in beslag te nemen. Met Pim Ligthart (5e) en Bauke Mollema (10e) eindigden er nog twee Nederlanders in de top-10.

Onstuimige openingsfase resulteert in driekoppige vluchtgroep 
Nadat Tim Wellens zich gisteren – na een spektakelrijke editie – nog maar eens kroonde tot winnaar van de Trofeo Serra de Tramuntana, trok het peloton zich omstreeks twaalf uur in gang voor de Trofeo Andratx. De derde manche van de Challenge Mallorca voerde over bijzonder geaccidenteerd terrein, wat verschillende coureurs deed besluiten het hazenpad te kiezen.

Voor de eerste klim van de dag, de Coll de Femenía, formeerde zich een kopgroep van elf met daarin onder meer landgenoot Brian van Goethem (Roompot-Nederlandse Loterij). Het peloton was echter niet van plan zijn zegen te geven, en op de beginstroken van de Femenía werden de koplopers alweer ingerekend. Na verschillende schermutselingen wisten Preben van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise), Elie Gesbert (Fortuneo-Samsic) en Daniel Turek (Israel Cycling Academy) na pakweg tachtig kilometer wél een mooie voorsprong bijeen te fietsen. De drie koplopers hadden na honderd kilometer een voorsprong van ruim twee minuten te pakken op het peloton.

Poging Michael Gogl strandt in schoonheid, ploegmaat Toms Skujiņš soleert naar zege
Met het naderen van de finale begon el peloton zienderogen aan zijn achterstand te knabbelen. De Tsjech Turek wist nog wel als eerste boven te komen op de tweede klim van de dag – de Coll de Claret – maar bleek met zijn twee vluchtgenoten een vogel voor de kat. Van de daaropvolgende hergroepering profiteerde Michael Gogl (Trek-Segafredo) optimaal: hij reed al snel meer dan één minuut voor het peloton uit.

De 24-jarige Oostenrijker leek aangeschoten wild, maar hield verrassend lang stand. Op een goede tien kilometer van de streep werd hij echter bedankt voor bewezen diensten. Hierop besloten de grote kanonnen zich met de debatten vooraan te mengen. Het was een ploegmaat van Gogl, Toms Skujiņš (Trek-Segafredo), die een eerste pijl afschoot.

Drie Nederlanders in top-10
In de achtervolging op de Let sloegen onder meer de smaakmakers van gisteren, Alejandro Valverde (Movistar), Tim Wellens (Lotto Soudal) en Gianni Moscon (Sky), de handen in elkaar. Zij wisten Skujiņš echter niet meer bij te halen. De Let zegevierde uiteindelijk voor de Oostenrijker Gregor Mühlberger en een bijzonder sterke Elmar Reinders, die op hun beurt weer uit de greep wisten te blijven van de achtervolgende groep.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Romāns Vainšteins 27 januari 2018 om 16:52

Leuke aanvaller, laat die gast de giro maar rijden met het oog op een etappe.

0
JaBo 27 januari 2018 om 16:56

Leuk begin voor de Roompotjes.

0
jorryt 27 januari 2018 om 17:00

Sterk van Reinders!

0
Secondant 27 januari 2018 om 18:02

Het Boogerd-effect? ;) plaatsen 3 t/m 5 verzamelen?

Uiteraard een mooie uitslag van de Roompot mannen!

0
west 27 januari 2018 om 18:15

Trofeo Anthrax

0
WCEendT 27 januari 2018 om 18:22

Mühlberger maakt wel indruk de laatste paar dagen.

0
jvh93 27 januari 2018 om 18:36

Muhlberger valt enorm positief op, maakt een goede ontwikkeling door. Benieuwd hoe ver hij nog kan groeien

0
DrJ 27 januari 2018 om 19:26

Bij Skujins moet ik altijd denken aan die Amerikaanse ronde (volgens mij California) waar hij zo hard op zijn hoofd viel en even helemaal de weg kwijt was.

0
Sebas 28 januari 2018 om 13:39

Ja, mag gezegd worden. Uitstekende prestatie vd Roompotmannen hier.

Als ik aan Skujins denk, zie ik die zwalkende jongen in een afdaling van de ToC voor mij. Het is hem gegund, deze zege.

Edit: lol @ DrJ .. Volledig over je reactie heen gelezen haha maar ik moest daar ook direct aan denken.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone