Skujiņš laat concurrentie achter zich in Lets kampioenschap tijdrijden

Skujiņš laat concurrentie achter zich in Lets kampioenschap tijdrijden

foto: ©Getty images (archief)

donderdag 28 juni 2018 om 17:24

Toms Skujiņš heeft voor de eerste keer in zijn carrière het tijdritkampioenschap van Letland op zijn naam geschreven. Na zijn bronzen medaille in 2016 en het zilver van vorig jaar, was het nu wel raak voor de 27-jarige renner van Trek-Segafredo. Hij neemt de titel over van Aleksejs Saramotins, die nu derde werd. Gatis Smukulis werd tweede.

“Dit is mijn eerst tijdrittitel”, glundert de Let na afloop op het Twitter-account van zijn team. “Het is een grote eer om de trui een heel jaar te mogen dragen. Dit was een groot doel van mij, omdat je een tijdrit goed kunt controleren. Tijdens de wegrit is dat anders, daar is meer geluk voor nodig. Ik moet ook het team bedanken, want zij hebben ervoor gezorgd dat ik hier de juist begeleiding heb. De lokale mensen van Trek hebben me geholpen en aangemoedigd. Net als mijn familie overigens, dus het doet me veel plezier om hier te winnen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

rahimns 28 juni 2018 om 17:27

Iemand fan van Toms ;)

0
52voor11achter 28 juni 2018 om 17:50

Let’s Time Trial!

0
Romāns Vainšteins 28 juni 2018 om 18:04

ik ben wel fan hoor, sowieso een gaaf ritsje renners voor zo’n klein landje, die eerste 4 zijn allemaal ‘WTWaardig’

0
Verweggistan 28 juni 2018 om 19:08

Deed er ook een renners mee wiens naar niet op een s eindigde?

0
Romāns Vainšteins 28 juni 2018 om 23:31

Nagenoeg uitgesloten. In Letland eindigt in de regel elke mannelijke voornaam en bijna elke achternaam op een -s waar dat bij de vrouwen -a of -e is. Zo geldt dat ook voor alle zelfstandige naamwoorden overigens. Enkel vrouwelijke eigennamen (dieren, rivieren, regio, etc) die eveneens als achternaam fungeren behouden hun klinker aan het einde.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone