Skil-Shimano focust zich na afwijzing Tour op Vuelta

donderdag 20 januari 2011 om 16:49

Eerder vandaag werden de vier wildcards voor de Tour de France van 2011 bekend gemaakt. Skil-Shimano, twee jaar geleden nog deelnemer, werd niet uitgenodigd. Ook voor Parijs-Nice ontving de Nederlandse formatie geen wildcard. De ploegleiding baalt, maar ziet het niet als een verrassing en richt zich nu onder meer op de Vuelta á España. Dat meldt NUsport.

Tijdens de ploegpresentatie vandaag in Rotterdam, klinkt Skil-manager Iwan Spekenbrink berustend: ”Ik wist dat we dichtbij zaten, maar dacht wel dat ze voor vier Franse ploegen zouden kiezen. Het is dus geen grote verrassing. Het is wel balen.”

Aan het begin van het seizoen had de derde professionele wielerploeg van Nederland al niet gerekend op deelname aan de Tour de France. Daarom stelde het management aan het begin dit seizoen twee doelen: meedoen in de Waalse klassiekers en proberen te starten in de Vuelta. ”De Vuelta en de Waalse klassiekers blijven ons doel. Wij wisten al dat deelname aan Parijs-Nice en de Tour moeilijk zou worden, dat is gebleken”, aldus Spekenbrink.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair