Sjoerd Bax zorgt voor tweede Nederlandse zege in Alpes Isère Tour

vrijdag 21 mei 2021 om 16:29
Sjoerd Bax zorgt voor tweede Nederlandse zege in Alpes Isère Tour

foto: Michel Megens

Sjoerd Bax heeft in de derde etappe van de Alpes Isère Tour beslag gelegd op het dagsucces. Na een late uitval bleef de Nederlandse renner van Metec-Solarwatt het peloton net voor in Pusignan. Marijn van den Berg behield de leiderstrui.

De aanvallen volgden elkaar snel op in de beginfase van de heuvelachtige etappe naar Pusignan. Na zestig kilometer viel Jakub Otruba aan, waarna Léo Boileau, Maximilien Juillard, Ziga Groselj, Nils Nyborg Broge en Andrea Mifsud in de tegenaanval gingen. Ondanks het numerieke overwicht van de achtervolgende groep, wist Otruba alleen vooruit te blijven. De Tsjech wist lange tijd een voorsprong van een minuut op zijn achtervolgers vast te houden.

In de laatste veertig kilometer schoot het peloton in gang en met nog 24 kilometer te gaan werden eerst de tegenaanvallers bijgehaald en niet veel later was ook Otruba ingerekend. Daarmee nam de onrust toe in de koers en roken nieuwe aanvallers hun kans. Op de bochtige plaatselijke ronde rond de aankomstplaats probeerde de ene avonturier na de andere weg te komen, maar in eerste instantie zonder succes.

Tot Sjoerd Bax op twee kilometer van de finish wegreed. De Nederlandse renner pakte een kleine voorsprong, maar was op het bochtige parcours in het voordeel tegen het logge, maar uitgedunde peloton. Op de laatste rechte lijn kwam de sprintende grote groep nog akelig dichtbij, maar Bax had voldoende jus in de benen om de overwinning veilig te stellen. Vlak achter hem kwam Adam Toupalík als tweede over de streep, vóór Marijn van den Berg.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 21 mei 2021 om 16:31

Bax won niet de sprint, maar bleef de sprint voor. Geweldige solo van hem, met steeds maar een kleine voorsprong: https://www.youtube.com/watch?v=ibC1sZEGkig

0
Wheely 21 mei 2021 om 18:02

Mooi hoor! Marijn nog steeds aan de leiding.

0
RidderSchwobin 21 mei 2021 om 17:00

Super sterk zeg.

Dergelijke acties zie je nog zelden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone