Simone Velasco spurt naar ritwinst in Coppi e Bartali

vrijdag 29 maart 2019 om 15:48
Simone Velasco spurt naar ritwinst in Coppi e Bartali

foto: Cor Vos

Simone Velasco heeft de derde etappe van de Settimana Internazionale Coppi e Bartali op zijn naam gezet. In Forlì was hij de snelste in een sprint. Francesco Gavazzi eindigde op de tweede plaats, Alexander Kamp werd derde. Lucas Hamilton behield de leiderstrui.

Forlì was vandaag het decor van de start en finish van de derde etappe. De route bestond uit een plaatselijke omloop van ruim twintig kilometer, die zevenmaal moest worden verreden. Daarmee kwam de totale afstand op 166,2 kilometer aan de finish op het Piazza Aurelio Saffi. De Rocca delle Caminate (3,4 km aan 6,5%) was de belangrijkste scherprechter. De top van de laatste passage lag op zeventien kilometer van de finish.

Kopgroep met zeven renners
Zeven renners kozen al vroeg in de etappe het ruime sop. Enrico Barbin, Joan Bou, Jalel Duranti, Kenny Elissonde, Lucas Eriksson, Pierpaolo Ficara en Alejandro Osorio sloegen de handen ineen en pakten na zestig kilometer een maximale voorsprong van bijna vier minuten. Rond half koers begon het peloton het tijdsverschil dan wat terug te brengen en aan de voet van de laatste passage van de Rocca delle Caminate was alles weer samen.

Op de klim werden geen verschillen meer gemaakt, waardoor een uitgedund peloton de laatste zeventien kilometer aanving. De mannen van Androni Giocattoli-Sidermec en Movistar leidden de overgebleven vijftig renners naar de ontknoping van deze rit, waar een sprint over de winnaar leek te gaan beslissen. Even dreigde Evgeny Shalunov roet in het eten te gooien met een late aanval, maar in de laatste kilometer werd de scheve situatie rechtgezet door de overige ploegen.

In Forlì kwam Simone Velasco dan als eerste over de streep. Voor de 23-jarige renner van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM is het zijn tweede zege van het seizoen, nadat hij in februari al de beste was in de Trofeo Laigueglia.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wielerfan999 29 maart 2019 om 17:32

Hele knappe winst van deze jongen. Hij kan goed de heuvels verteren, goed dalen en ook nog eens erg goed aankomen, zoals hier ook te zien is.

0
Mwielerfan 30 maart 2019 om 00:30

Ik zou graag wat meer over de sprint lezen in dit soort koersen. In die aanloop en 200m sprint wordt de winnaar bepaald.
Dit artikel lijdt een beetje aan nos gedrag. Veel ruimte voor de niet zo relevante kopgroep, om vervolgens vrijwel niks over het belangrijkste deel te vertellen.
Is er een snelle man al af gereden op die helling? Waren er leadouts en won ie de sprint deels daardoor? Raakte concurrentie ingesloten? Dat is relevant.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone