Simon Yates: “Na Bagnères-de-Bigorre de tweede dag dat ik mijn kans mocht gaan”

Door , zondag 21 juli 2019 om 17:36
Simon Yates: “Na Bagnères-de-Bigorre de tweede dag dat ik mijn kans mocht gaan”

foto: Cor Vos

Simon Yates moest deze ronde vooral als superknecht van zijn tweelingbroer Adam wegcijferen. Donderdag pakte hij in Bagnères-de-Bigorre de eerste mogelijkheid toen hij voor eigen kans mocht gaan. Dit was de tweede kans. “Ik ben heel erg trost op mezelf”, vertelt hij in het flash interview.


“Het was erg zwaar vandaag, van start tot finish”, gaat hij verder. Vooral de strijd om mee te zitten in de vroege vlucht, kostte veel energie. “Ik reed agressief, daar houd ik van. Dat het dan lukt om opnieuw te winnen, maakt me heel gelukkig. Dit was de tweede dag dat ik voor mezelf mocht gaan. Dus dan is het erg mooi wanneer je dat vertrouwen terugbetaalt.”

‘Adam is een toprenner, die komt wel terug’
Toch begon de 26-jarige Brit er al vroeg aan. Op zo’n tien kilometer voor de streep liet hij medevluchter Simon Geschke achter zich. “Ik was bang dat ze me zouden pakken”, legt hij uit. “Dus daarom wilde ik snel weg. Geschke deed wel heel goed werk in de vallei. Maar ik wilde geen risico nemen. Ik ben nu heel moe na mijn inspanningen, maar er komen in de Alpen nog meer kansen.”

Diens broer Adam Yates kreeg zaterdag al een mokerslag te verwerken, maar zondag sloeg een nieuwe dreun hem knock out. De kopman van Mitchelton-Scott verloor bijna 25 minuten op zijn broer, die dus de rit won. “Jammer dat Adam weer een slechte dag had. Maar maak je geen zorgen. Het is een toprenner, die komt wel weer terug”, waarschuwt hij.

Dit artikel delen:

5 Reacties

rennerske 21 juli 2019 om 17:46

Wordt het nog een 1-2tje van de broers in de Alpen?

Sagan=hulk 21 juli 2019 om 18:22

Daar lijkt Adam me niet goed genoeg voor.

De keuze van Simon voor de Tour ipv de Vuelta pakt geweldig uit. In de Alpen zie ik hem nog een rit winnen en ook de bollen gaat hij volgens mij winnen.

Pascal De Kooning 21 juli 2019 om 18:18

Hij had helemaal niks met de Tour zei hij een poosje geleden maar na 2 etappezege vind hij het vast ineens de koers van het jaar haha. Zie hem nog wel een etappe in de Alpen winnen ook.

bilthoven 21 juli 2019 om 18:52

Bijzonder verhaal van de broertjes Yates. Adam had alles op de Tour gezet en zakt nu helemaal door het ijs, terwijl Simon eigenlijk de Tour helemaal niet zou rijden en nu 2x op indrukwekkende wijze een etappe wint. Het zou mij niet verbazen, als ze ook nog samen de Vuelta gaan rijden.

Mr10B 22 juli 2019 om 16:08

Het lijkt me erg onwaarschijnlijk dat Simon 3 GT’s in een kalenderjaar gaat rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair