‘Simon Yates lijkt bij Mitchelton-Scott te blijven’

vrijdag 31 juli 2020 om 10:46
‘Simon Yates lijkt bij Mitchelton-Scott te blijven’

foto: Cor Vos

De kans dat Simon Yates naar Trek-Segafredo vertrekt, is volgens CyclingNews minimaal. Het WorldTour-team zou zelfs bij een vertrek van Richie Porte geen interesse meer hebben in de Britse klimmer. En dus lijkt de kans steeds groter te worden dat de Brit blijft bij Mitchelton-Scott, waar de situatie financieel weer stabiel is.

Yates staat sinds 2014 onder contract bij Mitchelton-Scott. De 27-jarige Brit beleefde in 2018 zijn hoogtepunt bij de ploeg, toen hij de Vuelta a España op zijn naam schreef. Eerder dat jaar leek Yates ook de Giro d’Italia te winnen, maar in de etappe naar Bardonecchia kende de Brit een inzinking.

Adam Yates
Ook zijn tweelingbroer Adam Yates staat sinds 2014 onder contract bij Mitchelton-Scott. Adam heeft net als Simon de mogelijkheid om te blijven bij de Australische WorldTour-formatie, maar kan ook naar Team Ineos.

Yates zou serieus nadenken over het aanbod van Team Ineos, waar hij langdurige stabiliteit zou krijgen en een hoger salaris. Bij Team Ineos zou Adam moeten concurreren met Geraint Thomas, Egan Bernal, Richard Carapaz en ook met een aanstormend talent als Pavel Sivakov.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Chris Van Uden 31 juli 2020 om 11:20

Ik vrees voor Adam dat wanneer hij naar Ineos gaat, het niet in de rol van kopman zal zijn, maar meer in de Wout Poels-rol.

Wheely 31 juli 2020 om 11:29

Zou het ze bij Ineos nog uitmaken welke van de twee ze krijgen?

Boomie1 31 juli 2020 om 12:05

Met alle respect voor Adam, maar ik denk dat Simon niet naar Ineos gaat om 2e viool te spelen, zeker niet als je het in je hebt de Giro te winnen en de Vuelta al op je erelijst staat.

castroviejo 31 juli 2020 om 12:29

Los van de ploegenstabiliteit en het bijbehorende salaris lijkt het me voor Adam op deze leeftijd niet echt een slimme zet. Dan mag hij gaan knechten op alle fronten. In de rondes met al het talent dat daar rond fietst en in de heuvelklassiekers mag hij een Kwiat en mogelijk nieuwkomer Teuns voor zich dulden. Wat stabiliteit om zijn kwaliteiten te tonen zit hij toch beter bij MS mijns inziens.

adelaarvanantwerpen 31 juli 2020 om 13:45

Yates > Teuns

Domestique 31 juli 2020 om 14:09

Teuns > Adam Yates in de heuvelklassiekers.

adelaarvanantwerpen 31 juli 2020 om 14:14

Nee Yates rijdt gewoon minder heuvelklassiekers. Maar wanneer hij meedoet in de klassiekers presteert hij altijd zeer goed. Teuns heeft behalve een 3de plaats in de WP en Lombardije nog niet veel laten zien. Yates presteert ook altijd veel beter in heuveletappes in de rittenkoersen van een week.

Samlambeej 31 juli 2020 om 13:17

Na zijn 4e plek in de Tour van 2016 dacht ik dat Adam de klassementsrenner zou worden. Maar na het ontzettende spektakel van Simon in de Giro moeten we toch zeggen dat Simon voorlopig de beste klassementsrenner en puncher is.

Maar het is nog niet te laat voor Adam volgens mij. Zou zeker nog 2 of 3 jaar voor eigen kansen alles proberen en dan misschien settelen in de ‘Poels-rol’.

De Brigadier 31 juli 2020 om 14:23

Aandoenlijk dat mensen nog steeds denken dat er twee zijn.

Gibraltar Yates, the rider in the iron mask.

Headlines

Materiaalzone

Populair