Simon Yates: “Ik wilde niet met Bilbao naar de streep rijden”

donderdag 22 april 2021 om 16:24
Simon Yates: “Ik wilde niet met Bilbao naar de streep rijden”

Yates in het wiel van Vlasov - foto: Cor Vos

Simon Yates kwam dan wel niet als eerste over de streep in de voorlaatste rit van de Tour of the Alps, de Brit deed wel uitstekende zaken in de strijd om de eindzege. Met nog één etappe te gaan is de renner van Team BikeExchange de gedoodverfde favoriet om de ronde te winnen.

Yates bleek in de finale van de rit naar Pieve di Bono opnieuw de sterkste man bergop, al was dit keer Aleksandr Vlasov in staat om zijn wagonnetje aan te haken. Deze twee renners begonnen met een beperkte voorsprong aan de zes kilometer lange afzink naar de finishstreep, maar vanuit de achtergrond wist nog één coureur terug te keren.

Die renner was Pello Bilbao, de Bask van Bahrain Victorious. “Ik versnelde op de beklimming omdat ik niet met Bilbao naar de streep wilde rijden”, doet Yates zijn verhaal. “We weten namelijk allemaal hoe snel Bilbao naar beneden kan rijden. Ik probeerde vandaag te winnen voor de ploeg, maar er was er eentje sneller.”

Nog één etappe te gaan 
Yates bleek in de sprint dus niet opgewassen tegen Bilbao en Aleksandr Vlasov, maar toch mag de renner van Team BikeExchange zich een winnaar noemen. Zijn naaste belager Pavel Sivakov verloor namelijk behoorlijk veel tijd op weg naar Pieve di Bono en dus is zijn voorsprong op de nieuwe nummer twee, Bilbao, nu bijna een minuut.

Yates moet nog een etappe zien te overleven. Wat verwacht hij eigenlijk van de slotrit naar Riva del Garda? “Het is nog altijd een gevaarlijke etappe. Er kan nog van alles gebeuren in deze ronde. We gaan ons best doen en dan zien we wel wat er gaat gebeuren”, aldus Yates. De renners krijgen vrijdag nog meerdere lastige beklimmingen voor de wielen geschoven.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Wheely 22 april 2021 om 16:51

Haha waarom deed je dat dan?

lo squalo dello Stretto 22 april 2021 om 16:59

Ja wat dom hé zeg ongelofelijk amai

skylimit 22 april 2021 om 17:51

In het geval je de koers niet gezien hebt; Yates reed samen met Vlasov weg op de laatste klim. Na de top was het nog zo’n kleine 8km afdaling naar de meet.
Op de top hadden Yates zo’n 12 sec. voorsprong op Bilbao en Martin.
Bilbao kwam op 2km van de meet aansluiten bij Yates en ging gelijk door en de laatste licht oplopende meters kwam het tot een sprint waarin Bilbao de snelste was.
M.a.w. Yates heeft het geprobeerd, maar op het einde kon hij Bilbao niet afhouden.

Wheely 22 april 2021 om 18:17

Dank skylimit maar ik heb het gezien hoor! Bilbao reed na de aansluiting zelfs even weg bij Yates, als hij echt niet met hem naar de streep wou had hij hem daar lekker moeten laten rijden.

Magician 22 april 2021 om 20:15

Inderdaad, laat hem dan lekker 100 meter voor je finishen. Wat een zeurneus die Yates. Haha!

Headlines

Materiaalzone

Populair