Simon Yates: “Een ritzege was het doel, geel was al te ver weg”

zondag 13 maart 2022 om 18:00
Simon Yates: “Een ritzege was het doel, geel was al te ver weg”

foto: Cor Vos

Simon Yates maakte er nog een spannende strijd van in de slotetappe van Parijs-Nice. De Brit reed op de Col d’Èze weg van zijn tegenstrevers, geletruidrager Primož Roglič incluis, en mocht zelfs nog even dromen van de eindzege. “Al was een ritzege het doel. De gele trui was al te ver weg”, vertelde Yates na afloop.

De klimmer van BikeExchange-Jayco was erg blij met zijn ritzege, al kwam hij uiteindelijk te kort voor eindwinst. “Ik ben hier heel erg blij mee. Of ik nog dacht aan de eindzege? Het zit altijd wel in je achterhoofd, maar ik wist dat ik tijd zou verspelen in de afdaling. Ik ben geen grote renner en met twee coureurs van Jumbo-Visma die samenwerken… Dan is het moeilijk.”

Yates voelde zich erg goed, ondanks het snelle koersverloop en de weersomstandigheden. “Het was vandaag slecht weer. maar ik was goed voorbereid. Ik was dik ingepakt en voelde me sterk. Ik eindig nu voor de tweede keer als tweede in het eindklassement. Ik kom misschien nog wel een keer terug om te winnen, maar voor nu ben ik erg blij. Het was een goede week.”

Yates, die van de Giro d’Italia zijn hoofddoel heeft gemaakt dit seizoen, komt later deze maand weer in actie. De Brit staat namelijk op de (voorlopige) deelnemerslijst van de Ronde van Catalonië.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Deel Koeper 13 maart 2022 om 20:39

Toch samen met Carapaz de favoriet voor de Giro. Voorlopig dan.

Chaba 13 maart 2022 om 21:00

Zoals Carapaz nu rijdt is het puur voor Yates. Zo die mag nog een partij verbeteren.

Kopinkas 13 maart 2022 om 23:53

Ook wel het vermelden waard dat Yates hier als enige van zijn team de finish haalt.
Niemand om voor hem de meubelen te redden. Was het mano a mano geweest, dan had hij zo goed als zeker de bovenhand gehaald…

xistnc 14 maart 2022 om 00:06

Je bedoelt wanneer ze vanaf de start van de etappe solo hadden moeten rijden? Of zelfs vanaf het begin van Parijs-Nice? Maar wat is überhaupt het nut van zo’n hypothetisch scenario?

Kopinkas 14 maart 2022 om 07:24

Het punt is dat Yates het gisteren zonder ploegmaat kon, en Roglic niet.
Het ‘hypothetisch scenario’ dient om dat punt even te onderlijnen.

xistnc 14 maart 2022 om 10:05

Maar waarom is dat relevant? Nog los van het feit dat je niet zeker weet hoe het zonder Van Aert was afgelopen, al kun je van alles vermoeden.

Simon Yates mikt op de Giro en zal dus qua vormcurve verder zijn dan Roglic, die volgens mij echt hooguit met net iets meer dan zijn basisconditie rond rijdt.

Jean Dumas 14 maart 2022 om 07:44

Als Wout breekt is het gebeurd met Roglic.

ThorHushovd 14 maart 2022 om 09:50

Yep. Wout ik klaar voor MSR maar Rogla is zeker nog niet klaar voor de TdF. Nu scheelt het ook dat Wout er ook NU moet staan en Rogla pas over een paar maanden, dus eigenlijk niets aan het handje.

Headlines

Materiaalzone