Simon Yates beëindigt seizoen na val op training, geen Ronde van Lombardije

maandag 3 oktober 2022 om 12:34
Simon Yates beëindigt seizoen na val op training, geen Ronde van Lombardije

foto: Cor Vos

Het seizoen van Simon Yates zit erop. De Brit kwam zondag ten val tijdens een trainingsrit en liep daarbij enkele “kleine blessures” op, meldt BikeExchange-Jayco op sociale media. Yates zal zaterdag dus niet van start gaan in de Ronde van Lombardije.

“Helaas is Simon Yates gisteren (zondag, red.) ten val gekomen op training en heeft hij daarbij enkele kleine blessures opgelopen, die ervoor zorgen dat hij zaterdag niet zal starten in de Ronde van Lombardije”, schrijft BikeExchange-Jayco. “Yates zal het seizoen 2022 nu beëindigen en zich focussen op rusten, herstellen en opbouwen naar 2023.”

Simon Yates betwistte dit najaar de Ronde van Spanje, maar moest die wedstrijd na tien etappes verlaten vanwege een positieve coronatest. Hij stond op dat moment vijfde in het algemeen klassement. In de Coppa Agostoni keerde de 30-jarige klimmer terug in koers en eindigde hij op de twaalfde plek. De Giro dell’Emilia, die afgelopen zaterdag verreden werd, wist Yates niet uit te rijden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

bilthoven 3 oktober 2022 om 12:44

De zoveelste tegenslag dit seizoen. Een seizoen om snel te vergeten……

1
Panache 3 oktober 2022 om 14:11

Een kleine blessure. Zou deze pocketklimmer op de stang van zijn fiets zijn gevallen?

0
Titaantje 3 oktober 2022 om 14:32

Pechseizoen. Snel vergete en hopelijk is 2023 beter.

0
achilles 3 oktober 2022 om 16:01

Zo slecht was zijn seizoen niet. 8 overwinningen, zijn meeste ooit. 2 Giro ritten, rit in Parijs – Nice en eindpodium. Behoudens Van Aert zat eindwinst er dik in.

Wel 2 opgaves in de grote rondes naast de rietzeges. Zoals het Yates betaamt. Pieken en dalen.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone