Silvia Persico boekt overtuigende zege bij rentree in het veld

zaterdag 26 november 2022 om 18:05
Silvia Persico boekt overtuigende zege bij rentree in het veld

foto: Cor Vos

Silvia Persico reed deze zaterdag haar eerste cross van het seizoen en sloeg gelijk toe. De 25-jarige Italiaanse, die een succesvol jaar op de weg achter de rug heeft, was in eigen land de beste in de Gran Premio Val Fontanabuona (C2).

Persico was in de cross in San Colombano Certenoli ongenaakbaar. Ze soleerde met ruim verschil naar de zege en liet twee landgenotes ver achter zich. Asia Zontone eindigde op een minuut en 52 seconden als tweede, Carlotta Borello werd derde op twee minuten en 34 seconden. Persico, de nummer drie van het WK veldrijden in Fayetteville, zal in de kerstperiode naar België afzakken om daar te crossen. Bij de mannen was er ook een volledig Italiaans podium in de Gran Premio Val Fontanabuona. Federico Ceolin klopte Marco Pavan en Nicolas Samparisi.

Gernelle
Ondertussen was er ook nog cross in Frankrijk. In de veldrit van Gernelle (C2) was Duits kampioen Marcel Meisen de beste bij de mannen. Hij wist na een spannende wedstrijd thuisrijder Joshua Dubau en de Belg Sander De Vet nipt af te houden. Dubau eindigde op vier seconden, De Vet op acht. Line Burquier was aan het feest bij de vrouwen. De Française klopte de Maghalie Rochette en Lauriane Duraffourg.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Gebruikersnaam 26 november 2022 om 20:18

Ik veronderstel dat Arzuffi niet meer crosst?

0
Westfalen 26 november 2022 om 23:53

Ze gaat zich richten op het wegseizoen. Dus geen of weinig crossen meer.

0
Maillot à Pois 27 november 2022 om 00:21

Ook vorig jaar werd Arzuffi vaak geklopt in Italië. De tijd dat ze er daar met kop en schouders bovenuit stak is al wel even voorbij.

0
Arie den Blanken 26 november 2022 om 18:40

Van alle namen nog nooit gehoord. Goed dat er zulke wedstrijden zijn. Wil de sport op termijn internationale worden dan moet het op deze manier ook al is dit het niveau van onze masters 50+ Niet door geforceerde WB kalender buiten B en NL die meer neer komt op Belgen net buiten de absolute top dwars zitten.

-4
Maillot à Pois 27 november 2022 om 00:19

Als je écht nog nooit van Persico, Burquier of Rochette gehoord hebt, volg je de sport een stuk slechter dan ik dacht Arie

1

Headlines

Populair

Materiaalzone