Serge Pauwels, Silvan Dillier, Neil Stephens, Lotto Belgium Tour

dinsdag 4 september 2018 om 19:04
Serge Pauwels, Silvan Dillier, Neil Stephens, Lotto Belgium Tour

Foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Silvan Dillier, Neil Stephens en Serge Pauwels.

Serge Pauwels terug in koers

De revalidatie duurde even, maar nu kan Serge Pauwels zijn seizoen hervatten. De Belg van Dimension Data viel in de Tour de France uit met een gebroken elleboog. In de Ronde van Slowakije, 12 tot 16 september, maakt Pauwels zijn rentree. “Uit onderzoek blijkt dat de breuk perfect geheeld is en dus kreeg ik groen licht om weer in competitie te treden”, vertelt Pauwels op de site van Sporza. Zijn hoop op een WK-selectie is nog levend. Bondscoach Kevin De Weert maakt op 10 september bekend welke renners België mogen vertegenwoordigen in Innsbruck.


Silvan Dillier mist Canadese koersen

Voormalig Zwitsers kampioen op de weg Silvan Dillier moet de WorldTour-koersen in Quebec en Montreal aan zich voorbij laten gaan. Zijn ploeg AG2R-La Mondiale maakt bekend dat de 28-jarige tijdrijder tijdens de training ten val is gekomen. “Daarbij liep hij een grote snee op in zijn kin, die inmiddels is gehecht”, zegt ploegdokter Eric Bouvat.

In de selectie van de Franse ploeg voor de Canadese koersen is Quentin Jaurégui de vervanger van Dillier. De belangrijkste renners in het team zijn Jan Bakelants, Mathias Frank en Oliver Naesen. Binnen enkele dagen zal Dillier de training weer hervatten.


Ploegleider Neil Stephens weg bij Mitchelton-Scott

Neil Stephens vertrekt bij de Australische WorldTour-formatie Mitchelton-Scott. “Alle goede dingen eindigen en in mijn geval is het tijd om naar een nieuwe uitdaging te zoeken”, schrijft de winnaar van de zeventiende etappe in de Tour van 1997 op de site van Biciciclismo. Nadat hij ploegleider was bij onder andere Liberty Seguros-Würth en Caisse d’Epargne koos Stephens in 2012 een nieuw avontuur. Vanaf het begin werd Stephens betrokken bij de ploeg die bekend stond onder de werktitel GreenEdge. “Ik heb niets negatiefs te zeggen over deze periode, maar na verloop van tijd veranderde de filosofie van de ploeg. Het team en ik waren het op een aantal punten niet eens, dus ik denk dat het beter is dat we afzonderlijke paden gaan bewandelen.”


Riejanne Markus grijpt naast winst in Lotto Belgium Tour

De proloog in de Lotto Belgium Tour (2.1) is gewonnen door de Française Aude Biannic. De 27-jarige renster van Movistar was over een afstand van 3,66 kilometer van en naar Nieuwpoort sneller dan de Nederlandse vrouwen Riejanne Markus en Anouska Koster.

Met Aafke Soet (7e) en Jeanne Korevaar (8e) eindigden er nog twee Nederlanders bij de eerste tien. Morgen gaat de Lotto Belgium Tour verder met een 119,3 kilometer lange etappe van Moorslede naar Dadizele. De Belgische rittenkoers duurt tot en met vrijdag.

Dit artikel delen:

14 Reacties

LutsenkoFan 4 september 2018 om 08:47

Edit redactie: Dank. Is aangepast

0
Benito 4 september 2018 om 08:54

Edit redactie: Fixed

0
Plavka 4 september 2018 om 09:02

Neil stephens, de kopman van de zero ploeg van jos alberts. Dat was nog eens een tijd…

0
Mwielerfan 4 september 2018 om 10:18

Iemand een idee wat er aan de filosofie veranderden?

0
KimJungPoels 4 september 2018 om 10:32

Als ik het vergelijk met een aantal jaar geleden:
– Minder gedurfd gaan koersen
– Ploeg waar een veel minder leuke sfeer omheen hangt
– Focus puur op een aantal klassementsmannen
– Vreemde omgang met Ewan

Het oude Orica was voor mij echt een leuk team, leek altijd een hele gezellige sfeer te hangen met die filmpjes en ik vond ze met al die beukende Anglo-Saksen ook altijd een soort onverzettelijkheid uitstralen. Tegenwoordig heb ik dat helemaal niet meer met Mitchelton, hoe ze bijvoorbeeld met Ewan zijn omgegaan vind ik helemaal niet bij de ploeg passen zoals die in de beginjaren was, en ook de rijstijl is veel saaier geworden. Dat laatste is ook wel logisch, het was toch altijd een beetje een team dat vanuit de underdogpositie begon aan wedstrijden en de grote jongens wel eens wat ging laten zien. Nu is het toch een team dat zelf vrij veel grote jongens aan boord heeft.

Al met al kan ik me, vanaf de buitenkant bekeken, voorstellen dat er daar wel echt dingen veranderd zijn. Maar mogelijk heeft het ook geen zak te maken met wat ik hier heb getypt. ;)

0
Mwielerfan 4 september 2018 om 12:18

Je beschrijft vooral een team met subtop en nu toppers. Met minder tijd voor grappige filmpjes. Zegt dat iets over de sfeer? En is sfeer een filosofie? Het kan dat stephens hierop doelt en dan het maar zo zegt omdat hij niet wil benoemen dat hij het niet gezellig vindt.
Blijft over Ewan.

0
KimJungPoels 4 september 2018 om 13:15

Het aanvallende rijden alsmede de familiaire sfeer in de ploeg kan gezien worden als filosofie wellicht. Het is natuurlijk gissen, maar dat is hoe ik als buitenwacht naar Orica/Mitchelton kijk over de jaren heen. Getransformeerd van een ploeg waar ik heel veel mee had ook grotendeels door de manier van koersen, naar een ploeg die ik behoorlijk saai vind geworden. Of dat ook voor Williams de reden is om te vertrekken is natuurlijk gissen.

0
Polleke 4 september 2018 om 12:09

Stephens is nu meer Spanjaard dan Aussie…die gaan we daar wel ergens zien opduiken…,

0
Natte spons 4 september 2018 om 14:17

Pauwels mag vast wel mee, zoveel klimmers heeft de Weert niet tot zijn beschikking, die eventueel een top 15 kunnen pakken. Zal wel worden Pauwels, Armee, De Tier, Teuns, De Gendt, Benoot, De Plus en Campenaerts. Misschien Devenyns en eventueel Monfort als die nog wat laat zien deze Vuelta, maar dat zou mij hoogst verbazen. Campenaerts en De Plus? voor de tijdrit

0
Vinyakke 4 september 2018 om 19:52

Hier sla je de bal denk ik wel serieus mis. Je vergeet de kopmannen Wellens maar ook GVA (olympische titel was ook veel klimmen) en misschien zelfs naesen (kan ook een aardig stukje bergop).

0
Romāns Vainšteins 4 september 2018 om 19:58

Stuyven in vorm ook meenemen natuurlijk, heeft in de TdF al meermaals in klimmende etappes bijna de zege gepakt. Ik heel erg allround en dapper ook.

0
Natte spons 5 september 2018 om 10:16

Wellens was ik inderdaad vergeten. GvA zie ik niet als knecht rijden en dit zijn toch echt meer hoogtemeters dan de Olympische spelen. Als hij meegaat mag hij me verbazen (alweer), maar hier verwacht ik hem echt niet bij de beste 20 renners.

0
ah-ja 4 september 2018 om 21:18

Ik blijf het heel vervelend vinden die wf kort die steeds weer aangevuld wordt…

0
trickstuff 4 september 2018 om 21:57

Mee eens. Er valt mee te leven, maar ik krijg toch het idee teveel naar de aanvullingen te moeten zoeken.

Ander aandachtspuntje wat mij betreft: volledigheid van informatie. Dillier moet de Canadese koersen missen. Maar wanneer zijn die dan?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone