Sibiu Tour verwelkomt twee WorldTour-teams

woensdag 24 juni 2020 om 16:10
Sibiu Tour verwelkomt twee WorldTour-teams

Vorig jaar ging de eindzege naar Kevin Rivera - foto: Cor Vos

De Sibiu Tour gaat over een maand van start met twee WorldTour-teams. De Roemeense rittenkoers (2.1) is dit jaar de eerstvolgende meerdaagse UCI-koers op de kalender In een eerder stadium was al aangekondigd dat BORA-Hansgrohe zou starten. Daar is nu de naam van Israel Start-Up Nation bij gekomen. Ook de naam van Alpecin-Fenix staat op de deelnemerslijst. Abloc houdt de Nederlandse eer hoog.

Aanvankelijk zou het vlaggenschip van CCC van start gaan. Doordat de wedstrijd echter met drie weken is uitgesteld, heeft de Poolse formatie besloten om een afvaardiging van de opleidingsploeg te sturen. Aanvankelijk stond de Sibiu Tour gepland van 3 tot 5 juli.

De vierdaagse rittenkoers vindt plaats in de provincie Sibiu in Transsylvanië en gaat van start met een 2,5 km lange proloog in het historische centrum van de stad Sibiu. De eerste rit in lijn wordt gekenmerkt door een steile aankomst op de top van Bâlea Lac, terwijl het glooiende terrein van de tweede rit waarschijnlijk geschikt is voor aanvallers. De wedstrijd wordt afgesloten met een 12,5 km lange klimtijdrit naar Păltiniș in de ochtend en een 109 kilometer lange middagrit rond Sibiu.

Deelnemende ploegen Sibiu Tour (23-26 juli)
ABLOC CT
Akros-Excelsior-Thömus
Alpecin-Fenix
Amore e Vita
Androni Giocattoli-Sidermec
Bardiani CSF Faizanè
Bora-Hansgrohe
CCC Development Team
Cycling Team Friuli ASD
D’Amico UM Tools
Elkov-Kasper
Gazprom-RusVelo
Giotti Victoria
Israel Start-Up Nation
Mazowsze Serce Polski
Memil Pro Cycling
Meridiana Kamen
Nippo Delko One Provence
Roemeense nationale ploeg
Sangemini Trevigiani MG.K Vis VPM
Team Felbermayr Simplon Wels
Team Novák
Vini Zabù KTM
Voster ATS Team
Work Service-Dynatek-Vega Prefabbricati

Dit artikel delen:

10 Reacties

Verweggistan 24 juni 2020 om 16:10

Israel start volgens mij in elke koers die nog gereden gaat worden.

Fred Postma 24 juni 2020 om 16:53

Ik zou niet naar Roemenië gaan met WT ploeg. Het is geen wielerland en om daar nou voor het eerst het UCI protocol te testen,?
De infectiegraad is ook nog wat te hoog en stijgt .Hoe is überhaupt de coronabestrijding? Kloppen de cijfers 100 % ? Wat heb je te winnen als Worldtourploeg? Ik zie wel degelijk een risico op besmetting. Een beetje een Djokovic gevoel .Kun je meteen weer weken quarantaine in augustus Misschien dat deze koers alsnog wordt afgelast. Zou me niet verbazen.
Beter beginnen in Spanje Frankrijk of Italië.

LB108 24 juni 2020 om 16:56

Wedstrijdkilometers en geen last van vele toeschouwers.
Financieel heeft de koers geen tekorten.
Burgos daarentegen heeft zo al problemen. Wat gaan ze dan doen als ze evt. Allemaal testen en extra dokter nodig hebben..
Kost allemaal nog extra.
Wat zou hier onveiliger zijn dan in Tour de l'Ain of Burgos..

Fred Postma 24 juni 2020 om 16:59

Burgos echt geen problemen. Spaanse staat staat er volledig achter.

ChefSpijker 24 juni 2020 om 17:11

Djokovic ging meteen de nachtclub in met z'n collega's. Media brengen het alsof het toernooi (in de buitenlucht) zelf daar het grote probleem is geweest, terwijl dat waarschijnlijk helemaal niet het geval is. Dan zou er ook al snel een flinke uitbraak moeten komen onder het publiek. Neem aan dat de wielrenners in Roemenië niet de kroeg induiken. Als je je daar aan de voorschriften van de UCI houdt, is het risico niet groter dan in andere landen.

Fred Postma 24 juni 2020 om 17:21

De infecties in Roemenië stijgen sinds een week behoorlijk ( worldometer)
Kan niet zo doorgaan.

skylimit 25 juni 2020 om 08:50

@fred postma Ik wil niet zeggen dat je die cijfers met een korreltje zout moet nemen, maar overdrijven is nu ook niet nodig. Inderdaad sinds de recente lichte versoepelingen van de restricties worden er inderdaad dagelijks weer stijgingen gemeld.
De meeste besmettingen zijn nu in Boekarest (ruim 2.800) en de eerste brandhaard Suceava (ruim 3.900).
Echter een groot deel van deze besmettingen betreft personen / personeel in ziekenhuizen/verpleeghuizen en omgeving.

In district Sibiu zijn er ruim 600 besmettingen. Ik voorzie voor wielrenners weinig gevaar, als ze zich niet buiten de protocollen gaan begeven. In de omgeving van Sibiu
is het prachtig fietsen, het kan wel aardig warm zijn met temperaturen boven de 30 graden.

Fred Postma 25 juni 2020 om 09:38

We will see .

skylimit 25 juni 2020 om 09:54

Er zijn hier veel minder besmettingen en doden dan in Nederland. Dus het risico om hier een wielerwedstrijd te houden is denk ik minimaal en zeker niet groter (vermoedelijk zelfs kleiner) dan als je bijvoorbeeld nu in Nederland/Belgie/Duitsland/Frankrijk/Italie/Spanje zou koersen.

Ariane Dannenburg 26 juni 2020 om 20:52

Ik ben het helemaal met skylimit eens. De regels zijn hier ook vrij streng, strenger dan in Nederland. En het is een prachtig gebied om te fietsen! Daar zullen de renners echt van genieten.

Headlines

Materiaalzone

Populair