Shirin van Anrooij pakt zilver op WK: “Niet helemaal tevreden over mijn tijdrit”

zondag 18 september 2022 om 14:27
Shirin van Anrooij pakt zilver op WK: “Niet helemaal tevreden over mijn tijdrit”

foto: Cor Vos

Shirin van Anrooij eindigde vandaag als dertiende op het WK tijdrijden bij de elite vrouwen. Dat betekende dat ze de tweede belofte was en een zilveren medaille op mocht halen. “Ik ben tevreden met de zilveren plaats”, zei ze na afloop tegen de NOS. Haar tijdrit zelf verliep echter niet helemaal zoals gehoopt.

“Guazzini was vandaag out-standing“, stelde Van Anrooij. De 21-jarige Vittoria Guazzini werd vierde bij de elite en dus eerste bij de beloften. De Italiaanse had na 34,2 kilometer een voorsprong van een minuut en 48 seconden op Van Anrooij. “Ik denk dat er meer had ingezeten qua wattages. Maar meer dan zilver had er niet ingezeten, dus na dit hele seizoen moet ik denk ik juist wel tevreden zijn.”

Hoe kan het, dat Van Anrooij niet de wattages kon rijden die ze voor ogen had? “Ik had gewoon niet echt het gevoel dat ik echt diep kon gaan. Ik kwam over de finish en had het gevoel dat ik nog wel een rondje kon rijden. Ik kon gewoon niet echt harder, dat is wel jammer. Ik heb niet echt de wattages gereden die ik wilde rijden. Het was niet echt de tijdrit van mijn leven. Maar als ik die tijdrit wel had gereden, had ik vandaag ook niet kunnen winnen.”

“Te zacht gestart”
Het liep vooral in het begin niet helemaal lekker, vertelt de 20-jarige Nederlandse. “Ik heb eigenlijk vooral in de eerste acht kilometer veel tijd verloren. Daarna heb ik gewoon een constante tijdrit gereden. Toen merkte ik op het laatste ook dat ik denk ik te zacht ben gestart, maar toen kon ik gewoon niet harder. Voor vandaag zat er gewoon niet meer in.”

“Ik heb gewoon geprobeerd om te blijven focussen op mijn bochten, geprobeerd om die tweede ronde door te zetten. Toen ik over de streep kwam, had ik direct al door dat het niet genoeg was voor de beloftentitel”, aldus Van Anrooij. Ze bemachtigde wel de tweede plaats, voor de Duitse Ricarda Bauernfeind. “Ik had na de finish ook niet verwacht dat ik voor de Duitse zou eindigen, dat was dan wel een goed teken. Het is mijn eerste WK voor elite. Vanaf hier kan ik alleen maar verder groeien.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Lalsacien 18 september 2022 om 14:46

Toch wel een mooie prestatie van deze jongedame!

0
Wheely 18 september 2022 om 16:20

Laat dit seizoen zien meer te kunnen dan enkel rap crossen, benieuwd of we haar weer elk weekend in het veld gaan zien of dat ze zich vanaf nu meer op de weg gaat focussen.

0
Oblomov 18 september 2022 om 17:55

Denk dat laatste. Heeft in 2021 een volledig wegseizoen gereden, vorige winter een volledig crossseizoen en nu in 2022 weer een volledig wegseizoen. Dat kan niet blijven duren.

Er zal een balans moeten gevonden worden tussen de belangen van Trek-Segafredo en die van Baloise-Trek. Zolang dat in goede harmonie gaat hoeft het geen probleem te zijn.

0
Alfred Issendorf 18 september 2022 om 18:27

Shirin heeft een extreem druk wegprogramma achter de rug. Voor mijn gevoel zag ik haar in elke dameskoers die dit jaar is uitgezonden rijden, en nooit in een bijrol. Een klein beetje gas terug deze winter zou mij, ondanks smeekbeden van Nys, niet onverstandig lijken.

1
De Dikbilgorgel van Dorestad 18 september 2022 om 19:28

Ah, toch nog een zilveren artikel. Top.

Als je al die verhalen van de NL-Trekkies naast elkaar legt, vraag ik me af of Ellen wel op haar eigen fiets heeft gereden. Ze komen allemaal wattage tekort.

0
Cornelius 18 september 2022 om 20:03

Leah Thomas doet het met een vijfde plaats dan wel weer goed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone