Servais Knaven wordt sportief- en technisch manager van AG Insurance-Soudal Quick-Step
foto: Cor Vos
woensdag 21 december 2022 om 10:51

Servais Knaven wordt sportief- en technisch manager van AG Insurance-Soudal Quick-Step

Servais Knaven zal volgend jaar de sportieve en technische lijnen uitzetten bij AG Insurance-NXTG. De oud-renner, die lange tijd ploegleider was bij INEOS Grenadiers, wordt de sportief en technisch manager van de vrouwenformatie. Het team zal vanaf volgend jaar overigens door het leven gaan als AG Insurance-Soudal Quick-Step.

In maart kondigde AG Insurance-NXTG aan dat Patrick Lefevere – teammanager van Soudal-Quick Step, zich bij AG-teambaas Natascha den Ouden zou voegen als onderdeel van het ambitieuze project. Nu blijkt dat de vrouwenploeg vanaf volgend jaar kan rekenen op steun van de twee sponsoren die de mannen van Lefevere ondersteunen: Soudal en Quick-Step. Dit gaat ook gepaard met een naamsverandering: de ploeg zal vanaf 1 januari door het leven gaan als AG Insurance-Soudal Quick-Step.

En daar blijft het niet bij: oud-renner en ploegleider Servais Knaven, tevens de man van teammanager Natascha den Ouden, voegt zich bij de vrouwenploeg. Knaven was sinds 2011 als sportdirecteur verbonden aan de Britse topploeg INEOS Grenadiers, maar beide partijen besloten na meer dan tien jaar uit elkaar te gaan. Knaven zit in 2023 echter niet werkloos thuis, aangezien hij nu een nieuwe job heeft als sportief en technisch manager van AG Insurance-NXTG.

Waarden 
Den Ouden ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “De waarden van AG Insurance, Care, Dare, Deliver en Share, zijn een uitstekende weerspiegeling van de waarden die wij binnen ons team hoog in het vaandel dragen. Zorg dragen voor mekaar, elkaars prestaties naar een hoger level tillen, grenzen verleggen, verbondenheid… Het partnership tussen AG Insurance – Soudal Quick-Step en het ontwikkelingsproject binnen het vrouwenwielrennen dat ik enkele jaren geleden heb opgericht, vormt dan ook de kers op de taart”, klinkt het in een persbericht.

Afbeelding

Het nieuwe tenue van AG Insurance – foto: Woutbeel & Cedricdepraetere

“We zijn blij met de komst van AG Insurance als titelpartner voor dit avontuur”, vult Lefevere aan. “Hun verbintenis stelt ons in staat om onze strategie voor de ontwikkeling en groei van deze dames te verwezenlijken. Alle partijen die hun schouders zetten onder onze damesploeg zijn reeds verschillende jaren actief in het wielrennen, waardoor ze bekend zijn met het reilen en zeilen binnen de wielerwereld. Een factor die uiteraard van uiterst belang is indien je samen iets wil opbouwen.”

De hoofdmacht van AG Insurance-Soudal Quick-Step hoopt op korte termijn toe te treden tot de Women’s WorlTour. Met Ashleigh Moolman-Pasio, Romy Kasper, Lotta Henttala, Nicole Steigenga, Ally Wollaston en Maaike Boogaard wist het de voorbije transferperiode meerdere sterke rensters aan te trekken. De organisatie werkt in 2023 ook met een junioren- en beloftenploeg.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
21 december 2022 11:30
Logische keuze inderdaad. En dan over een jaar of twee samen PatLef vervangen?

Wel een uitdaging trouwens om het werk buiten te houden ten huize de familie Knaven - den Ouden...
  21 december 2022 13:53
  Zeker met ook nog eens 2 dochters in het hoofdteam, eentje in het beloftenteam en eentje in het juniorenteam!
  Gelukkig komen de waarden van de sponsoren perfect overeen met hun familiale waarden ;-)
  21 december 2022 14:32
  De dochters telde ik inderdaad mee! En dan houden ze als huisdieren vast ook nog postduiven en een dopinghond tbv het team :-)

  Edit: oei, minnetjes... ik had wellicht moeten verduidelijken dat de postduiven absoluut nodig zijn om met Ome Pat te communiceren en de snuffelhond dient om vervuilde voedingssupplementen uit te sluiten?
21 december 2022 11:01
Logisch dat hij als gepokt & gemazeld ploegleider inclusief succesvolle carrière aldaar als renner onderdak vindt.
21 december 2022 11:41
Zouden ze dat thuis ook tegen elkaar zeggen? ‘De waarden van onze sponsoren bla bla zijn een uitstekende weerspiegeling van onze waarden’?
  21 december 2022 13:48
  Zou ze dat echt gezegd hebben: "De waarden van AG Insurance, Care, Dare, Deliver en Share ..."?? En hoe krijg je dat als journalist vervolgens uit je pen?!
21 december 2022 13:48
Nadat er wat ploegleiders bedankt werden voor bewezen diensten bij QS, had ik hem eerder bij de mannenformatie verwacht.
Zeker gezien Knaven zijn vrouw en Dhoore de plak leken te zwaaien bij AG.
  21 december 2022 13:58
  Is wel een familiedingetje zo ja, zijn dochters rijden er ook. Zou niet mijn voorkeur hebben maar goed je ziet het veel in de sport.
21 december 2022 14:46
hoor patrick nog zeggen, er zijn geen goede vrouwen voor n ploeg, ploeg is er al, en patrick werd even terug gefloten
22 december 2022 07:15
Servais hoeft helemaal niemand meer wat te bewijzen en het siert hem dat ie zijn naam verbind aan het vrouwenwielrennen ( natuurlijk ook gebaseerd op het familie aspect) . Zijn bankrekening is ook niet direct in de roodstand want bij Ineos zal hij zijn schaapjes wel op het droge hebben. En na de zege van Dylan , het winnen van een monument voor Ineos kan hij met een gerust hart afscheid nemen daar. De klacht dat mensen in de wielrennerij lang en vaak van huis zijn kan hij nu delen met zijn gezin. Dan maar samen op pad , hoe leuk is dat
21 december 2022 13:53
Waarden die uitgedragen worden. Uhu. Knaven en Lefevere, check.

Reacties zijn gesloten.