Sergeant ziet Gilbert niet voor klassement Tour gaan

dinsdag 7 december 2010 om 14:51

Marc Sergeant denkt niet dat Philippe Gilbert in de nabije toekomst zich toe gaat leggen op het algemeen klassement van de Tour de France. Dat vertelde de teammanager van Omega Pharma-Lotto tegen Cyclingnews. Sergeant denkt dat Gilbert zich eerder op andere ronden gaat richten. “We hebben het erover gehad, maar in de eerste plaats bedoelde hij de Vuelta en de Giro,” aldus Sergeant.

“Ik denk dat het in de Tour te zwaar zal zijn. Daar zijn renners op de top van hun kunnen. Hij had het bovendien duidelijk over de toekomst, niet over 2011. Wanneer hij bijvoorbeeld opnieuw de Amstel Gold Race wint en misschien op een dag de Ronde van Vlaanderen, dan kan hij zeggen dat hij tot de beste eendagsrenners behoort en iets anders gaan proberen.”

Sergeant is echter huiverig. “Wanneer hij voor het klassement zal gaan verliest hij een hoop kwaliteiten die hij nu bezit. Hij zal op z’n minst vier of vijf kilo moeten afvallen. Het is op het moment slechts een ambitie voor de toekomst en niet iets waar hij zich nu op richt.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone