Sergeant vreest vertrek Gilbert

zaterdag 4 juni 2011 om 11:56

Marc Sergeant denkt niet dat Philippe Gilbert volgend seizoen nog in het shirt van Omega Pharma zal rijden. Sergeant denkt dat de Waal niet meer betaalbaar is voor Belgische ploegen. “Ik denk niet dat het geld daar is om hem te betalen,” vertelde hij tegen Het Laatste Nieuws. “Gilbert is de Contador van de eensdagskoersen. Hij heeft een punt bereikt waar hij het echt grote geld kan verdienen,” stelt Sergeant.

Quick Step en Team Sky worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers. Een overstap naar rivaal Quick Step lijkt Sergeant onwaarschijnlijk. “Ik vraag me af of Patrick Lefevere Gilbert wel kan betalen. Ik ken natuurlijk zijn Tsjechische investeerder Zdenek Bakala niet. Maar als het geld er is, zal het Philippe nog moeten aanstaan ook. Hij heeft zijn principes.”

Een overstap naar Team Sky lijkt waarschijnlijker. “Sky is een wereldspeler en Philippe spreekt zijn talen. Met Gilbert kun je overal ter wereld terecht. Als Gilbert kiest, zal er ook veel duidelijk worden voor andere renners.”

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Materiaalzone