Sergeant over Benoot: “Er zijn kapers op de kust”

vrijdag 7 juni 2019 om 10:37
Sergeant over Benoot: “Er zijn kapers op de kust”

foto: Cor Vos

Tiesj Benoot koerst al zijn hele profcarrière voor Lotto Soudal, maar het is de vraag of de klassiekerspecialist volgend seizoen ook nog uitkomt voor de formatie van sportief manager Marc Sergeant. “Het uitgangspunt is dat we Tiesj graag willen behouden, maar er zijn kapers op de kust”, zo laat Sergeant weten aan Het Laatste Nieuws.

Het contract van Benoot loopt aan het einde van dit seizoen af, en dus kan het grote speculeren beginnen. De 25-jarige renner liet eerder weten ook naar andere opties te kijken. “Iedereen wil toch weten hoe goed hij in de markt ligt. Om je als renner te ontplooien, zit je nergens beter dan bij Lotto Soudal. Tenzij je een ronderenner wil worden.”

Zo staat Team Ineos bekend als een ploeg waar renners kunnen uitgroeien tot succesvolle ronderenners. “Ik moet bekennen dat ik niet helemaal op mijn gemak ben”, aldus Sergeant. “Ik hoor dat Dave Brailsford (teammanager Team Ineos, red.) op zoek is naar Belgen. Ik weet niet waarom, maar Benoot zou een target kunnen zijn.”

“Tegen het geld van Team Ineos kan niemand op”
“Dat verontrust me wel, want tegen het geld van Team Ineos kan niemand op. Ik denk wel dat we Tiesj sportief meer kunnen bieden. Bij ons kan hij overal kopman zijn. Maar het is duidelijk dat de markt open ligt voor Tiesj”, zo vertelt Sergeant, die al meerdere gesprekken heeft gevoerd met het kamp-Benoot.

“De gesprekken lopen via zijn manager. Tiesj is een slimme kerel, hij weigert zelf over geld te praten. We hebben het uiteraard ook over hoe hij zijn carrière ziet evolueren.”

Dit artikel delen:

19 Reacties

wijnand007 7 juni 2019 om 11:16

Nee hè, niet weer Ineos

LaurentJalabert 7 juni 2019 om 12:06

Gaan we nu boos worden op Ineos voor iedere renner waarvan zijn contract afloopt omdat die dan door zijn eigen ploegleider daarmee in verband gebracht wordt…

Voorlopig is er nog helemaal niemand naar Ineos.

Rico. 7 juni 2019 om 11:19

Ineos lijkt een leuke troefkaart te zijn om uit te spelen voor renners die op zoek zijn naar een verbeterd contract.

Jotto-Lumbo 7 juni 2019 om 11:22

Ik denk dat het er een beetje aanligt welke kant Tiesj op wilt. Ik dacht dat hij meer richting het rondewerk neigde dan naar het klassieke werk. Dan zit je bij Ineos meer op je plek dan bij Lotto Saudal. Al zal je wel een tijdje moeten wachten voordat je voor jezelf mag rijden. Met mannen als Sivakov, Hart, Sosa hebben ze al genoeg talent wat dat betreft. Wanneer hij zich toch op het klassieke werk wil richten, denk ik dat hij een goede toevoeging/verjonging kan zijn bij Ineos.

Even kijkend naar mijn eigen ploegje. Wanneer Tiesj het rondewerk ambieert, kan hij bij Jumbo-Visma veel leren. Ik denk dat hij eerder voor zijn eigen mag rijden dan bij Ineos. Maar tijdens grote rondes zal hij vooralsnog moeten knechten. Ik denk dat hij het team wel weer naar een hoger niveau kan tillen. Als vervanging van de Tier, Powless o.i.d..

Even de centen achterwegen gelaten..

McMulenga 7 juni 2019 om 12:58

Als je je op het rondewerk wil richten zit je toch helemaal niet goed bij INEOS, de kans je dat je een Poelsje wordt en nooit kopman gaat zijn is ontzettend groot.

Als je voor het geld gaat (wat ik goed kan voorstellen), dan zit je op je plek bij INEOS.

Barry Batsbak 7 juni 2019 om 13:04

Als je naar rondewerk neigt zit je goed bij Ineos. Als je een ronde wilt winnen zit je slecht bij Ineos, tenzij je de Ronde van Schubberkutstradeel op je palmares wilt. Anders is het knechten geblazen.

Niklas 7 juni 2019 om 13:37

Het is niet uitgesloten dat TJV een van die kapers op de kust is. Benoot past goed in het plaatje, hoewel hij misschien net iets te ‘oud’ is om jong talent te zijn. En Jumbo gaat nieuwe winkels openen in België en heeft een commercieel belang bij populaire Vlaamse renners!

HoofdIsVrij 7 juni 2019 om 11:44

Gaf bij Extra Time koers aan graag met Mathieu in één ploeg te willen rijden. Corendon-Circus dan?

Gilberto 7 juni 2019 om 13:22

Tiesj is een mooie renner en die verdient het absoluut om voor eigen kansen te mogen en kunnen rijden, dan zie ik hem echt nog wel een keer een grote vis pakken. Bij Corendon zal je natuurlijk nooit geen kopman zijn.
Ben eens benieuwd eigenlijk nu ik dit zo neer tik. Allemaal leuk en aardig die Mathieu, sympathiek menneke, maar is er toch ook wel eentje die over lijken gaat? Zou die in een Ronde of een Roubaix een ploegmaat de eer gunnen en dus als bliksemafleider opofferen? Want dan zou je als een Benoot of een VanMarcke zijnde wel mooi zitten daar..

Barry Batsbak 7 juni 2019 om 14:07

Onzin, er zijn genoeg koersen die VdP niet rijdt. Zeker zolang hij wegkoersen, veldrijden en mountainbiken blijft combineren. Voor een type als Benoot valt er zat te rapen dus dat hij bij Corendon nooit kopman zal zijn gaat er bij mij niet in.

Gilberto 8 juni 2019 om 09:03

Dan heb ik het echt over De Ronde en Roubaix natuurlijk

BW52 7 juni 2019 om 11:48

Zie toch meer een klassieker renner in hem

Jandepandaman 7 juni 2019 om 11:56

Ineos, de ploeg die alle wereldtoppers wil. bah..

krypton 7 juni 2019 om 12:26
Quote:
“Ik hoor dat Dave Brailsford (teammanager Team Ineos, red.) op zoek is naar Belgen. Ik weet niet waarom, maar Benoot zou een target kunnen zijn.”

Haha, wat zeg je nou eigenlijk Marc Sergeant?

joowii 7 juni 2019 om 12:35

haha, inderdaad!

HoofdIsVrij 7 juni 2019 om 12:58

Doet mij denken aan prof. dr. ir. P. Akkermans.

koos verrek 7 juni 2019 om 14:23

Der lijkt bij Lotto niet uit te komen wat der in zit. Elders heen kan hij mss nog progressie maken

Newschooler 7 juni 2019 om 14:55

Nou komop Sunweb, kom er maar in!

Jungle Man 7 juni 2019 om 16:40

Ineos lijkt toch wel schadelijk voor (mooi) wielrennen te zijn

Headlines

Materiaalzone

Populair