Benoot: “Nergens zit ik beter dan bij Lotto Soudal, tenzij ik ronderenner wil worden”

dinsdag 5 februari 2019 om 10:09
Benoot: “Nergens zit ik beter dan bij Lotto Soudal, tenzij ik ronderenner wil worden”

Tiesj Benoot en Tim Wellens. foto: Cor Vos

Het contract van Tiesj Benoot met Lotto Soudal loopt aan het eind van het jaar af. De Belg is in gesprek voor een mogelijke verlenging, maar kijkt ook naar andere opties. “Ik ben niet getrouwd met Lotto Soudal”, geeft de 24-jarige coureur aan bij Het Nieuwsblad.

Bijtekenen is een optie voor Benoot, maar het lijkt hem ook interessant om eens te kijken wat andere ploegen in petto hebben. “Iedereen wil toch weten hoe goed hij in de markt ligt”, vraagt Benoot zich openlijk af. “Om je als renner te ontplooien, zit je nergens beter dan bij Lotto Soudal. Tenzij je een ronderenner wil worden.”

Dat is voorlopig nog niet aan de orde. Dit seizoen mag Benoot zich als kopman opmaken voor Parijs-Roubaix. “Ik heb er nog iets recht te zetten. Het is een koers van de lange adem, dus het moet mij wel liggen.” De winnaar van de Strade Bianche 2018 denkt in de toekomst wel aan een carrièreswitch. “Ooit wil ik misschien eens mikken op een klassement in een grote ronde. Misschien doe ik dat pas op mijn dertigste, zoals Geraint Thomas”, zegt Benoot.

In de Vuelta a San Juan liet Benoot wat van zijn goede vorm zien. Een valpartij in etappe vier gooide een beetje roet in het eten. De Oost-Vlaming liep een gekneusde linkerpols op, maar eindigde uiteindelijk wel op een knappe tiende plaats in het algemeen klassement. “Mocht de Omloop Het Nieuwsblad deze week al worden gereden, dan had ik gevloekt. Maar tegen dat het voorjaar echt begint, mag de tape weer de kast in.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Chasse_patate 5 februari 2019 om 11:29

Jumbo-Visma sla je slag

Samlambeej 5 februari 2019 om 12:21

Inderdaad een man van de lange adem. Hij is wel nog afhankelijk van koersverloop en parcoursen. Men trekt zich op aan Geraint Thomas maar of ie ooit zo goed wordt in klimmen of tijdrijden? hmm.. Vorig jaar in de slotrit van Tirreno zat ie wel net tussen de specialisten en de gewoon goeie renners. Zijn hart ligt bij de Vlaamse klassiekers en hij heeft er altijd de juiste koersinstelling. Denk dat hij in het voorjaar de meeste demarrages van allemaal plaatste maar hij raakte amper weg.

Ik denk dat hij hierover wel nog even in dubio blijft en dus ook bij Lotto Soudal waar alles mag en niet zoveel moet. Dat zou anders zijn bij een ploeg die hem binnenhaalt.

west 5 februari 2019 om 15:44

Ze hebben bij Lotto-Soudal enkel Wellens, Ewan en Benoot, enkel Katusha en CCC doen het in de breedte slechter qua kopmannen. En van die ploegen wordt helemaal niemand gelukkig. Dus hij gaat inderdaad nergens meer zijn ding mogen doen dan bij Lotto-Soudal.

djerkson 5 februari 2019 om 21:16

De Gendt is er ook nog altijd, rendeert het beste in een vrije rol en brengt meer op dan menig kopman met zijn vele truien en geldpremies onderweg. Keukeleire wilt revanche voor zijn catastrofaal 2018 en mag je zeker ook verwachten in het voorjaar. Lambrecht is kopman van de toekomst en zie ik dit jaar ook al zijn neus aan het venster steken.

Covadonga 5 februari 2019 om 20:44

Goede promotie voor zichzelf. Dat zal de prijs op moeten drijven.

Headlines

Materiaalzone

Populair