Sergeant: “Ons dreamteam zal verdwijnen”

woensdag 8 juni 2011 om 06:36

Marc Sergeant treurt om de splitsing van zijn ploeg Omega Pharma-Lotto. In april maakte beide geldschieters bekend ieder hun eigen weg te gaan. Net nu de ploeg het ene sportieve succes na het andere behaalt, dreigt de formatie uit elkaar te vallen.

Sergeant weet nog niet voor welke van de twee sponsoren hij volgend seizoen werkzaam zal zijn. “Het is bizar dat twee sponsors een nieuwe wielerploeg willen maken, terwijl er nu een topteam staat,” vertelde hij tegen De Telegraaf. “Twee nieuwe projecten worden gestart, maar er is geen enkele duidelijkheid. Het dreamteam dat er nu staat verdwijnt. En ik vrees dat alles wat er voor in de plaats komt niet aan dit niveau kan tippen.”

Zijn kopmannen zijn gewild op de transfermarkt. “Met een sprinter, een klassiekerspecialist en klassementsrenner van het allerhoogste niveau is de ploeg perfect uitgebalanceerd. Onze kopmannen André Greipel, Philippe Gilbert en Jurgen Van den Broeck scoren fantastisch op hun terreinen, terwijl het team er omheen als hecht blok functioneert. ” Gilbert kan volgens de ochtendkrant bij een nieuwe ploeg een jaarsalaris van ongeveer 3,5 miljoen euro verdienen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone