Sergeant: “Gilbert zit in voorselectie voor de Tour”

woensdag 12 mei 2010 om 09:10

Hoewel Dirk De Wolf vorige week nog wist mee te delen dat we Philippe Gilbert niet in de Ronde van Frankrijk te zien zouden krijgen, klinkt bij Marc Sergeant nu een heel ander geluid. Bij Het Laatste Nieuws zet de manager van de Belgische ProTour-ploeg de deur voor een eventuele Tour-deelname van de voormalige leider van de Wereldranking op een kier: “Ik schat de kans op 50 procent.”

“Publicitair is deze Tourstart niet te versmaden. Een groot verschil met een Tourstart in pakweg Béziers. En vraag maar eens aan Marc Wauters welke impact zo’n gele trui in eigen land met zich meebrengt”, stelt Sergeant. “Philippes naam zit in elk geval in de voorselectie van 15 renners die we een tijd geleden al moesten doorgeven. Hij mag zelf beslissen of hij de Tour in zijn programma opneemt.”

“Vorig jaar heeft Philippe bewezen dat hij ook in het najaar van enorme publicitaire waarde kan zijn. Bovendien heeft hij al gezegd dat hij de eindzege in de Wereldranking wil viseren, en vallen in de Tour voor hem minder punten te rapen dan in het klassieke najaar. Maar de bal ligt in zijn kamp. We gaan hem nu niet te veel opjagen om snel te beslissen”, besluit hij.

Lees ook:
Gilbert niet in Tour de France

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair