Sergeant: “Ambities Lotto zijn onveranderd”

donderdag 12 januari 2012 om 18:13

foto: Sirotti

Lotto-Belisol begint het nieuwe seizoen vol ambitie. Na het vertrek van Philippe Gilbert heeft de Belgische formatie zijn ambitieniveau niet bijgesteld, vertelde ploegmanager Marc Sergeant tegen Sporza. “We hebben een nieuwe ploeg, maar die is niet minder ambitieus”, aldus Sergeant.

De ploeg zal het in 2012 wel anders moeten gaan doen. “Ik kijk niet met schrik uit naar een jaar zonder Gilbert,” vertelde Sergeant. “We hebben een nieuwe ploeg, maar die is daarom niet minder ambitieus. We moeten wel onze strategie wijzigen,” geeft hij aan. “Vorig jaar moesten we alleen Gilbert brengen waar hij moest zijn. Nu zullen we niet koersen om Gilbert te doen verliezen, maar rijden we om zelf te winnen. We proberen om de koersen laat open te breken.”

Sergeant verwacht naast de Duitse sprinter André Greipel (foto) veel van Jürgen Roelandts. “Jürgen Roelandts moet nu maar eens de stap zetten en een renner worden die koersen kan winnen. Samen met Greipel is hij onze man voor het eerste deel van het voorjaar.”

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone