Serge Pauwels: “Het leed is geleden”
vrijdag 16 april 2010 om 11:53

Serge Pauwels: “Het leed is geleden”

In tegenstelling tot wat hij begin dit jaar liet uitschijnen, zal Serge Pauwels zijn opwachting niet maken in de heuvelklassiekers. De 26-jarige Belg kende problemen tijdens het seizoensbegin en timmert opnieuw aan de weg naar boven. Het missen van zowel de Gold Race, de Waalse Pijl als Luik-Bastenaken-Luik is wel een bittere pil om te slikken, stelt hij bij Het Laatste Nieuws.

“Ik kwam zeer goed uit de winter, maar op teamstage begonnen de problemen. Eerst kreeg ik buikgriep, en daarna kwam ik ten val in de Ruta del Sol. Later liep ik een bronchitis op tijdens Parijs-Nice en moest ik ten slotte opgeven met een ontsteking aan de knieën”, licht de vijfdejaarsprof toe. “Wellicht wilde ik zo hard mijn best doen dat ik me forceerde.”

“Intussen is het leed gelukkig geleden. Ik had probleemloos de Brabantse Pijl kunnen rijden, maar geheel volgens de filosofie van het team leg ik nu eerst een stevige basis. Tijdens mijn inactiviteit krijg ik steun van de ploegleiding en van een psychiater. Een renner die niet rijdt, valt doorgaans een beetje uit de boot, maar hier bij Team Sky is dat heel anders”, bejubelt Pauwels zijn werkgever.

Pauwels verschijnt over anderhalve week aan de start van de Ronde van Romandië. Daar hoopt hij een plaats binnen de Tourselectie te versieren, waarop hij zich desgevallend zou voorbereiden via de Ronde van Zwitserland.

Lees ook:
Serge Pauwels: “De Tour is mijn hoofddoel”

RIDE Magazine