Sepp Kuss wint eRace Jumbo-Visma op Zwift

zondag 19 april 2020 om 10:58
Sepp Kuss wint eRace Jumbo-Visma op Zwift

Sepp Kuss heeft de eRace van Jumbo-Visma gewonnen. De Amerikaan verschalkte in de 37 kilometer lange virtuele koers zijn teamgenoot Jonas Vingegaard in de slotkilometer.

De renners van de geel-zwarte formatie kregen zondagmorgen drie rondjes over het WK-parcours van Innsbruck voorgeschoteld. Ondanks het voornemen om rustig te beginnen, werd er tijdens de eerste ronde met een tempo van 42 kilometer per uur al stevig doorgereden.

Het eerste tussensprintje na zeven kilometer werd gewonnen door Timo Roosen, die Mike Teunissen net voorbleef. Ook in de tweede ronde bleven de renners lang bij elkaar, een speldenprik van Laurens De Plus uitgezonderd. Voor de tussensprint volgde een hergroepering, waarna Pascal Eenkhoorn de tussensprint won.

Na twintig kilometer plaatste Wout van Aert een aanvalspoging. Hij kreeg even later gezelschap van Paul Martens. Meerdere renners wisten de aansluiting te maken, waardoor een nieuwe kopgroep van elf man ontstond. Grøndahl Jansen won de derde sprint.

Een demarrage van Roosen opende de finale. Hij pakte een voorsprong van vijftien tellen, maar zag op de slotklim zijn voorsprong afnemen. Hij werd ingerekend door Kuss en Vingegaard, die samen als koplopers verder gingen. Kuss besliste reed met een versnelling in de slotkilometer weg bij Vingegaard, waarna hij zich de winnaar van de eerste Jumbo-Visma eRace mocht noemen. Vingegaard moest genoegen nemen met een tweede plaats, Tobias werd derde.

Kijk hier de wedstrijd terug:

Dit artikel delen:

5 Reacties

SolitaryShell 19 april 2020 om 11:18

Dat waren geen drie rondjes over het WK-parcours. Dan hadden ze drie keer die klim op gemoeten.

Poeksel 19 april 2020 om 11:21

HIj won alleen maar omdat Carel Eiting niet meedeed.

Onie 19 april 2020 om 11:45

Altijd weer die lichtgewichten die het verpesten voor de rest.

vanSpringel 19 april 2020 om 12:54

Op basis van deze prestatie zal zijn contract bij Jumbo-Visma wel worden opengebroken.

Marveloke 19 april 2020 om 13:09

Zijn online avatar lijkt schrikbarend veel op hem

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone