Sepp Kuss kiest voor andere aanpak richting Tour de France

donderdag 20 januari 2022 om 15:06
Sepp Kuss kiest voor andere aanpak richting Tour de France

foto: Cor Vos

Sepp Kuss gooit het dit seizoen over een compleet andere boeg. De Amerikaanse klimmer van Jumbo-Visma kiest voor een andere voorbereiding richting de Tour de France. “Ik verkeerde vorig jaar voor de start van de Tour niet in mijn beste vorm. Ik ga het dit jaar dus wat anders aanpakken”, klinkt het in gesprek met Cyclingnews.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 27-jarige Kuss begon zijn seizoen vorig jaar in de UAE Tour en reed vervolgens de Ronde van Catalonië, Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné in aanloop naar de Tour. Dit jaar ziet zijn seizoensplanning er helemaal anders uit. “Ik begin met enkele eendaagse wedstrijden in Frankrijk, gevolgd door Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Zwitserland.”

Kuss hoopt zich zo optimaal voor te bereiden op de Ronde van Frankrijk. In de Franse ronde zal de Amerikaanse klimmer zich normaal gesproken opofferen voor kopmannen Primož Roglič en Jonas Vingegaard. Kuss verwacht niet dat hij dit jaar opnieuw de ruimte zal krijgen om op jacht te gaan naar een ritzege. “We hebben met Primož en Jonas twee kandidaat-eindwinnaars in de ploeg. Ik zal dus waarschijnlijk meer in dienst rijden van het team.”

Vuelta a España
Kuss hoopt na de Tour ook op een plek in de Vuelta-selectie van Jumbo-Visma. De Amerikaan is echter nog niet zeker van een uitverkiezing. “We zullen zien wie er na de Tour in aanmerking komen voor de Vuelta. Het is voor mij altijd een goede combinatie gebleken. Ik voel me normaal altijd beter in de Vuelta dan in de Tour.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

kelderfan 20 januari 2022 om 15:17

Ik zie Kuss zeker de Vuelta rijden, want Roglic wil toch wel een klimmer erbij hebben in de Vuelta naast Kruijswijk.

5211 20 januari 2022 om 15:18

Die kan toch weer verassen zodra hij zijn vorm haalt. En mogelijk toch voor overwinning gaat zodra hij als pion in aanval gezet wordt maar de rest niet kan of durft reageren.

xistnc 20 januari 2022 om 15:44

Dust 2 dust…

Michiel 20 januari 2022 om 15:26

Tussen swiss en de TDF zit maar 2 weken. Kan hij na swiss nog wel zn hoogtestage verlengen dan?

kelderfan 20 januari 2022 om 16:12

Hij wil niet alleen maar trainen.

Romāns Vainšteins 20 januari 2022 om 17:34

Ging toch prima? Wat is er mis met een mooie etappe winnen?

Dahu 20 januari 2022 om 19:18

“Ik verkeerde vorig jaar voor de start van de Tour niet in mijn beste vorm”
3e week stond hij er, dit jaar wil hij er in de Alpen in week 2 al staan. Misschien wel als geheime wapen voor AK, wie weet, met zo weinig tijdritkilometers

FDJ 21 januari 2022 om 09:51

Lees jij berichten überhaupt wel? Hij was vorig jaar natuurlijk al knecht en dit jaar ook. Kort samengevat: Kuss is dit jaar jaar knecht, net als vorig jaar, maar zijn vorm was aan het begin nog niet wat hij wilde. Daarom nu een andere voorbereiding. Hij wil ook als knecht 3 weken op de toppen van zijn kunnen presteren. Vandaar deze nieuwe aanpak.

Romāns Vainšteins 21 januari 2022 om 11:04

OK. Vorig jaar was hij ruim in orde. Als ie het nu helemaal anders aan gaat pakken neem je dus een risico. Wat mij betreft. Ik heb Kuss nog nooit een hele ronde top gezien net zomin als een goed vergelijkbare Poels. Dit is het volgens mij gewoon

sooike 20 januari 2022 om 23:07

Ik heb hele hoge verwachtingen van hem. Misschien wel een van de beste coureurs van JV !

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair