Sep Vanmarcke werd ziek na Nokere Koerse: “Ik voel me zwak op de fiets”

dinsdag 23 maart 2021 om 11:22
Sep Vanmarcke werd ziek na Nokere Koerse: “Ik voel me zwak op de fiets”

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke begon veelbelovend aan zijn voorjaar en leek klaar om te schitteren in de belangrijkste kasseikoersen, maar drie dagen voor de E3 Saxo Bank Clasic zit de Belg met twijfels. De renner van Israel Start-Up Nation werd namelijk ziek na Nokere Koerse.

“Ik heb een hele stevige verkoudheid”, zo begint Vanmarcke zijn relaas in Het Laatste Nieuws. “Ik ben vermoeid en voel me zwak op de fiets. Ik train nu anderhalf uur, maximaal twee uur per dag.” De kasseispecialist liet voor de zekerheid zijn bloed controleren, maar dat leverde weinig nieuwe informatie op.

Vanmarcke liet zich afgelopen zaterdag ook nog testen op corona, die test bleek negatief. De 32-jarige renner zal wel gewoon starten in de E3 Saxo Bank Classic (aankomende vrijdag) en Gent-Wevelgem (zondag 28 maart), maar dan wel zonder hooggespannen verwachtingen.

Geen paniek voor Vlaanderen en Roubaix 
Vanmarcke: “Ik zal niet met heel veel vertrouwen starten in de E3. Wellicht zal ik in Gent-Wevelgem ook nog te kort komen.” Maar paniek voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, die is er nog niet. “Als ik goed kan rusten na het weekend is paniek niet nodig voor de Ronde en Roubaix.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

josi 23 maart 2021 om 11:37

Deze tijd van het jaar lijkt er altijd wel wat te zijn met Vanmarcke.

0
Turtlehead 23 maart 2021 om 13:23

Tsja, het oude verhaal. Aardig laten zien, veel weggestoken, niks gescoord. Ziekjes worden, volgende koersen ‘zonder ambitie’, focus op Ronde en Roubaix…
En dan heb je nog het najaar natuurlijk.

Ik hoop zo dat het anders gaat… Of hij heeft geluk en de Ronde en Roubaix zijn weer in oktober :) :(

0
Jean Dumas 23 maart 2021 om 11:49

Stevige verkoudheid, klinkt bekend.

0
Etika 23 maart 2021 om 12:21

Een valling dus.

0
mattje123 23 maart 2021 om 13:48

Tja de man die om welke reden dan ook altijd net wat te kort komt in de koersen die er echt om doen. Hij heeft gewoon net niet de versnelling om te demarreren, heeft niet de sprint om het in een groepje af te maken en niet de kracht om de koers zo hard te maken dat niemand zijn wiel kan volgen. Gewoon net niet dus.

0
Romāns Vainšteins 23 maart 2021 om 13:51

Een beetje zoals MvdP in MSR jl ja, ach ja er zijn ook zoveel goede renners.

0
HennieK 24 maart 2021 om 17:30

@Romans, maar dan zijn hele carrière al net niet (hij is 32) , i.t.t. tot Matje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone