Sep Vanmarcke opent seizoen op Franse bodem: “Had er mijn bedenkingen bij”

donderdag 7 februari 2019 om 08:52
Sep Vanmarcke opent seizoen op Franse bodem: “Had er mijn bedenkingen bij”

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke stoomde zich de afgelopen jaren steevast in Spaanse en Portugese koersen klaar voor het klassieke voorjaar. Dit seizoen gooit de dertigjarige Belg het echter (noodgedwongen) over een andere boeg.

“De jongste jaren reed ik altijd in Valencia en de Algarve als opstap naar het openingsweekend”, vertelt Vanmarcke aan Het Nieuwsblad. Dit jaar doet EF Education First echter niet mee aan die rittenkoersen. Daarom begint Vanmarcke, aanvoerder van de ploeg tijdens de Vlaamse voorjaarsklassiekers, zijn wielerjaar in de Ster van Bessèges, die vandaag op gang wordt geschoten. “Ik had er eerst mijn bedenkingen bij, maar nu ben ik blij dat ik hier zit.”

Ook de rest van het programma van Vanmarcke is anders in vergelijking met voorgaande seizoenen: “Voor het eerst sla ik Kuurne over om fris te zijn in maart en april”, vervolgt de kasseienspecialist. “Ik pas ook voor het weekend van de Strade Bianche.” Verder staat Tirreno-Adriatico wel, maar Milaan-San Remo niet op het programma van Vanmarcke.

Dit artikel delen:

18 Reacties

rahimns 7 februari 2019 om 08:56

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
josemanuelfuente 7 februari 2019 om 09:18

Kuurne weglaten om ‘frisser’ te zijn voor maart en april. Wat is dit voor onzin?

0
KnightBiker 7 februari 2019 om 09:19

Hij schrapt steeds meer uit zijn programma’s om goed te zijn voor Het Vlaamse voorjaar. Jammer van Strade Bianchi daar heeft hij wat mij betreft een kansje en hij heeft er al niet zoveel…
Wel is heeft dit trainingsbeest nooit veel koers nodig, maar hoeveel is te weinig?

0
rahimns 7 februari 2019 om 09:27

De afgelopen 2 jaar heeft hij Kuurne ook niet gereden dus het is zeker niet het eerst.

0
achtpuntzes 7 februari 2019 om 13:13

Sepp heeft in 2018 wel Kuurne gereden, maar niet in 2017 en 2016.

0
Secondant 7 februari 2019 om 09:48

Toch wel een van de toppers met een hoge gunfactor. Zit er vaak bij, heeft regelmatig de koers gemaakt maar dat heeft helaas nog niet tot een winst in klassieker geleid.

0
Brabander 7 februari 2019 om 10:53

De Omloop mag dan niet het allerhoogste zijn: die staat wel mooi op zijn palmares

0
Reet Zweet 7 februari 2019 om 11:00

Ja, voor een Belg staat dat mooi op je palmares, maar het is niet de omloop die voor de rest van de wereld belangrijk is. Steeds meer renners laten de omloop vallen, aangezien het begin maart nog te koud en te vroeg is om al over de kasseien en heuvels te dokkeren op die kleine Vlaamse wegen! Jammer want ik vind het wel altijd een mooie koers!

0
Reet Zweet 7 februari 2019 om 10:57

Binnenkomen met een tweede plaats in Roubaix en nog steeds wachten op zijn eerste monument. Ik hoop vurig dat het dit jaar een keer voor hem lukt! Hij was ook wel vaak heel goed in de omloop, terwijl je pas een maand later top moet zijn dus ik hoop dat een rustiger programma een keertje goed uitdraait.

0
Japsie 7 februari 2019 om 11:26

Steengoed renner die na april het hele jaar vrijwel nergens tot zijn recht komt. Lijkt me niet handig om dan van alles te skippen en te wachten op de Ronde en PR. Zeker met zijn imago van brokkenpiloot. Alles rijden en pakken wat je kunt pakken zou ik zeggen.

0
delgado 7 februari 2019 om 12:20

In Kuurne, Strade en Milaan Sanremo valt er voor hem helemaal niks te pakken. Begrijpelijk dat hij het eens over een andere boeg gaat gooien.

0
Reet Zweet 7 februari 2019 om 13:37

In Canada vindt Sep misschien nog een kans, alhoewel dit meestal ook voor de klassieke renners met een heel stevige sprint is! Op het WK zal hij wel moeten knechten voor Greg en Phil.

0
LucasR 7 februari 2019 om 12:26

Mooie coureur, maar heeft geen sprint én niet de capaciteiten om een lange solo succesvol te voltooien. Dan wordt het héél lastig om te winnen. Vind het al heel bijzonder dat ‘ie toen de Omloop won en tweede werd in Roubaix.

0
Romāns Vainšteins 7 februari 2019 om 13:42

Ik niet en in de weergaloze Hayman-editie was het de sterkste man in koers maar kwam hij NET niet genoeg los ….

0
Kevin Lowagie 7 februari 2019 om 12:55

Ik hoop echt dat het eens goed aanpakt. Het is goed om eens Kuurne te passen en de Strade Bianchi is misschien net iets te zwaar qua hoogtemeters voor Sep. Ik denk soms ook, hoe minder hij koerst, hoe minder tegenslag hij zal hebben. Ga eens na hoelang is het geleden dat Sep Vanmarcke eens 100% fit aan de Heilige Week kon beginnen.. Lijkt soms wel voor het ongeluk geboren!

0
borg 7 februari 2019 om 13:28

Toch opvallend wanneer je ziet hoe klassieke renners ook steeds selectiever worden in het kiezen van hun wedstrijden in het voorjaar. Zo heel veel kansen zijn er nochtans niets voor dit type renners.

0
Matje VdP 7 februari 2019 om 15:20

Ik heb juist het idee dat hij bij elke verandering die hij doet (nieuwe ploeg, nieuw programma) er steeds verder vanaf komt te zitten.

0
Viktrodriguez 7 februari 2019 om 18:28

Ik zit al sinds zijn ene overwinning in de Omloop te wachten op een doorbraak die er tot op heden nooit is gekomen. Sep Vanmarcke is veel te wisselvallig, mede door zijn ultieme gebrek aan goed kunnen sturen. Het is namelijk wel heel erg frappant dat hij zowel bij Belkin als de ploegen van Vaughters steevast de enige renner is die zoveel problemen heeft met zijn fiets en valpartijen. Ploegen met meerdere specialisten voor de kasseien.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone