Sep Vanmarcke: “Ik moest geduldig zijn om deze zege te kunnen pakken”

maandag 2 september 2019 om 08:50
Sep Vanmarcke: “Ik moest geduldig zijn om deze zege te kunnen pakken”

foto: Cor Vos

Sep Vanmarcke zorgde met zijn zege in de Bretagne Classic Ouest-France voor blije gezichten bij EF Education First, de ploeg die in de Vuelta a España zo geplaagd werd door valpartijen. Voor de Belg was dit zijn eerste succes op WorldTour-niveau.

In het altijd hectische koersverloop van de Bretagne Classic Ouest-France brak het peloton op tachtig kilometer van de finish. Vanmarcke en zijn ploegmaat Simon Clarke schoven mee in de voorste groep, maar een valpartij sloeg de Australiër weg vooraan. Daardoor stond de Belgische renner er alleen voor. Naarmate de finale naderde, probeerden meerdere renners weg te rijden. Maar een aanval van Vanmarcke, Jack Haig en Tiesj Benoot bleek de beslissende.

Samen met zijn vluchtmakkers pakte Vanmarcke 42 seconden op de eerste achtervolgende groep met nog één ronde op de plaatselijke omloop rond finishplaats Plouay af te leggen. “Ik wist dat als ik de laatste beklimming op vijf kilometer voor de finish zou overleven, ik een grote kans had om te winnen”, blikte hij terug. Overleven deed hij en net nadat de drie renners de rode vod van de laatste kilometer gepasseerd waren, zette Vanmarcke aan en reed weg bij de andere twee.

“Ik ben superblij met deze overwinning”, zei de Belg na de finish. “Ik heb lang en hard moeten werken en geduldig moeten zijn om een grote zege als deze te kunnen pakken. Ik ben trots dat ik het eindelijk kon waarmaken!” Zijn succes in de Bretagne Classic Ouest-France is zijn achtste uit zijn loopbaan. Eerder won hij onder meer Omloop Het Nieuwsblad (in 2012), het eindklassement van de Ster ZLM Toer (2016) en een rit in de Tour du Haut Var (2019).

Dit artikel delen:

8 Reacties

AnderJ 2 september 2019 om 09:48

Niet gerealiseerd, maar lag ergens dat dit de eerste WT overwinning is van Vanmarcke

0
iLLan 2 september 2019 om 10:32

Dat vind ik toch een bizar gegeven voor deze topper.

0
Brummel 2 september 2019 om 11:58

ontzettend veel 2e, 3e en 4e plaatsen in mooie koersen. Goed dat hij deze pakt, hopelijk volgt er nog een monument.

0
Tuubke 2 september 2019 om 10:43

Vanmarcke is een prachtige renner die ontzettend vaak meezit in de voorste gelederen, maar voor wie het o zo moeilijk is om het af te maken. Goed dat het nu eens lukt op WT-niveau!

0
Jean Dumas 2 september 2019 om 11:11

Het zij hem gegund.

0
flitsvolger 2 september 2019 om 12:04

Dit biedt perspectief dat hij dit jaar een Canadese WorldTour-wedstrijd kan winnen of volgend jaar een voorjaarsklassieker

0
Kevin Lowagie 3 september 2019 om 08:39

Het is hem ongelooflijk gegund. Ondanks een kwakkelende voorbereiding was hij toch sterk in de Ronde van Vlaanderen en vooral in Parijs- Roubaix. Hopelijk kan hij er eens starten op volle sterkte.

0
SnellePelle 3 september 2019 om 12:52

Het feit dat men zich nu pas realiseert dat dit zijn 1e grote overwinning is geeft maar aan hoe relatief een overwinning is voor marktwaarde of waardering voor een coureur.

Groenewegen wordt na een seizoen van meerdere overwinningen vergruist omdat hij in de tour en Binckbank niet kan winnen.

Blijkbaar is aanvallen, top 3 waardig performance en een mooi mens zijn stukken belangrijker voor waardering.

Marktwaarde weet uiteraard niemand.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone