Selectie Tietema-Unibet telt 12 renners, Rob Harmeling ploegleider

woensdag 7 december 2022 om 12:26
Selectie Tietema-Unibet telt 12 renners, Rob Harmeling ploegleider

foto: Tour de Tietema/TDT-Unibet Cycling Team

TDT-Unibet Cycling Team, de gloednieuwe continentale wielerploeg van de mannen van YouTube-kanaal Tour de Tietema, heeft zijn volledige selectie gepresenteerd voor het komende wielerseizoen.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

Unibet, een aanbieder van online sportweddenschappen, is de hoofdsponsor van de nieuwe formatie. Het team zal gaan rijden op fietsen van Cannondale. Ex-bondscoach van de baansprinters Hugo Haak zal de mannen ondersteunen in een rol die omschreven kan worden als teammanager. Hij is verantwoordelijk voor de omkadering en de sportieve invulling. Rob Harmeling is dan weer als ploegleider verbonden aan TDT-Unibet Cycling Team.

De selectie voor het komende wielerseizoen bestaat uit de volgende twaalf namen: mede-oprichter Bas Tietema (27), Abram Stockman (26), Davide Bomboi (22), Jordy Bouts (26), Joren Bloem (22), Harry Tanfield (28), Hartthijs de Vries (26), Kevin Inkelaar (25), Martijn Budding (27), Tomáš Kopecký (22), Wouter Toussaint (18) en Yentl Vandevelde (22).

“Goede balans tussen ervaren coureurs en aanstormend talent”
“Qua renners hebben we gezocht naar een goede balans tussen ervaren coureurs en aanstormend talent. Ik ben ervan overtuigd dat als we goed samenwerken met z’n allen, we zeer aansprekende resultaten kunnen boeken. Door je krachten te bundelen kan je een koers naar je hand zetten en dat is precies wat we gaan doen. We hebben ingezet op een brede, erg sterke selectie renners”, stelt teammanager Haak in een perscommuniqué.

“Stuk voor stuk hebben deze renners bewezen dat ze bij de besten van het continentale circuit horen en dat zorgt voor bijzonder veel vertrouwen”, vervolgt Haak. “Ik geloof er heilig in dat we hier een groep hebben die een uitstekende basis biedt. En nee, ik ga geen grote ambities uitspreken. Ik wil dat we met z’n allen gaan groeien en focussen op het proces.” De continentale formatie gaat in januari op trainingskamp, om dan in februari daadwerkelijk te beginnen aan het wielerseizoen.

Ploegleider Harmeling: “Tussen dit team voel ik me ook weer een jonge hond”
Haak heeft ook erg veel vertrouwen in de ploegleider Rob Harmeling. “Met Rob hebben we een ploegleider die een enorme passie voor de sport met zich meebrengt. De brandstof om te presteren komt vanuit de lol die je beleeft in het bedrijven van je sport. Rob kan dit uitstekend overbrengen en volgens mij past hij perfect bij de manier waarop wij onze ploeg inrichten. Rob ademt wielrennen en liefde voor de sport en dat maakt hem tot een uitstekende ploegleider.”

Harmeling, die al langer in beeld was als ploegleider van TDT-Unibet, is eveneens erg enthousiast. “Eigenlijk was ik helemaal niet van plan om ploegleider te worden, ik vind fietsen veel te leuk. Maar ik volg de avonturen van Bas, Josse en Devin op de voet en dit prikkelt mij zo enorm, dat ik erbij wilde horen. En tussen dit team voel ik me ook weer een jonge hond. Het lijkt me supergaaf om met dit team aan de slag te gaan en te gaan koersen.”

Dit artikel delen:

20 Reacties

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 7 december 2022 om 14:15

Goed dat Kevin Inkelaar ook behouden blijft voor de wielersport. Hopelijk kan hij zich herpakken en weer de weg terug vinden. Talent heeft hij.

3
Jan 8 december 2022 om 09:04

Yep
Opvallende move
Hopelijk weer terug in de picture
Maar dan zullen er ook klimkoersen gereden moeten worden

0
Hadras 8 december 2022 om 11:59

Ik vind het toch wel een mooi teampje voor CT-niveau. Ben benieuwd hoe ze gaan presteren komend jaar.

2
Klein verzet 7 december 2022 om 12:44

Ik weet dat het oppurtunistisch is maar zouden ze niet vrij eenvoudig en goedkoop nog wat degelijke renners kunnen halen nu B&B definitief is opgedoekt. Of is dit niet in lijn met de amibitie of het project van deze ploeg.

1
Fast Freddy 7 december 2022 om 12:51

Goed plan. Denk dat Ceessie Bol andere ambities heeft, maar als renners moeten kiezen tussen stoppen of een jaartje conti, wordt het toch het laatste.

1
Kerstie 7 december 2022 om 13:00

Wellicht alleen Cees als vangnet, maar denk dat Fransen niet echt in de lijn liggen met de plannen voor dit team..

0
Mystery Rider 7 december 2022 om 13:52

Yep, Jens Debusschere als baankapitein bijvoorbeeld…

0
Klein verzet 7 december 2022 om 14:14

Ik vind het niveau of de omkadering van een continentale ploeg altijd moeilijk in te schatten. Zijn dat volwaardige profs of niet. Niet tegenstaande dat sommige Belgische continentale ploegen toch een mooi programma aan (Belgische) eendagskoersen kunnen rijden.

@mystery rider Goh ja, ik denk dat een Debusschere zelfs met meer ambitie als wegkapitien naar deze ploeg zou mogen trekken mocht hij daar interesse in hebben.

@fast freddy Bol inderdaad niet maar ik denk bijvoorbeeld dan in de categorie van een Benjamin Declercq.

0
Spurter 7 december 2022 om 14:30

Ja, dat is opportunistisch. Die renners zullen nu veel dikkere contracten hebben dan de renners van TdT.

Goed, ze moeten inleveren, maar ze zullen eerst wel Pro Tour proberen. En wat moet je met een hoop Fransen? Dat is dan weer vragen om kliekjes.

0
Blackcanyon 7 december 2022 om 19:51

Rob is nog uit de tijd van de vleugelmoeren. Dus heeft iemand nog een loi herintrederscursusje met stapsubsidie voor hem zodat hij schijfremwielwisselen onder de knie krijgt. Zal wel goed komen met hem want hij spreekt heldersche taal.

Verder geweldige fietskeuze! ;-)

1
Canyonracer 8 december 2022 om 11:33

Met Hugo Haak en Rob Harmeling heb je in ieder geval al 2 ervaren mannen binnen die hun sporen in de wielerwereld wel verdiend hebben.
Ik vind het knap dat ze die hebben weten te strikken.

1
Cochise 7 december 2022 om 13:30

De tweelingbroers Stockman uit elkaar gehaald? Of ging Michiel sowieso stoppen.

0
Samamba 7 december 2022 om 15:11

Michiel stopt inderdaad met koersen. Hij kon verlengen bij zijn Duitse ploeg maar koos ervoor om trainer te worden.

0
MarcoPantani 7 december 2022 om 21:42

Met alle respect voor Tour de Tietema (ben fan van het eerste uur), maar hoe serieus moeten we dit nemen? 1 ploegleider die eigenlijk geen ploegleider wilde worden, maar dat is toch geen team? Fysio’s, trainers, masseurs, materiaalmannen, chauffeurs, waar zijn die? Tot dusver komt het allemaal behoorlijk amateuristisch over. Behalve posts op socials natuurlijk, maar je vlogger gaat geen fietsen schoonmaken voor je. Ben benieuwd waar dit eindigt…..

0
speervanger 8 december 2022 om 11:56

Ben benieuwd, ze flikken het toch maar!

0
JTR 8 december 2022 om 14:50

Waar zijn mensen hier nou eigenlijk benieuwd naar? Door zijn slimme move en daaruit voortgekomen populariteit op sociaal media wordt er hier een ploeg gevormd waarbij een enkeling zich wellicht een klein beetje in de kijker kan rijden. Strikken ze voor nog meer bekijks ook Harmeling, maar voor de rest wordt het echt niets meer bijzonders dan een commercieel projectje.

0
Romāns Vainšteins 7 december 2022 om 13:16

Wauw, Rob Harmeling.

Met het oog op docu’s is natuurlijk een goeie om er bij te hebben. Echt zo iemand die bij 10 mensen op rij er 2 als vrienden voor het leven vindt maar tegelijkertijd bij 2 anderen alleen al bij het zeggen van ‘goedemorgen’ het schuim op de bek doet staan.

Persoonlijk kan ik wel wat met dat ontwapende en gevoelsgerichte, hetzij middels tegenwicht. Kan me alleen voorstellen dat er ook gek van worden.

-3
Koers 7 december 2022 om 13:33

Het lijkt mij wel het type Henk de Jong (tot voor kort Cambuur coach) die het over ‘zijn jongens’ heeft en daar over waakt. Het type coach én vertrouwenspersoon. Bij de Avondetappe enzo hoor ik hem graag spreken, een echte liefhebber. Maar de tranen springen hem in de ogen wanneer het over doping gaat, dus hopelijk laten de kinders dat achterwege.

2
Wheely 7 december 2022 om 15:12

Ik vind hem in ieder geval een mooi contrast met de vloggende Tiet.

0
Spurter 7 december 2022 om 14:26

Alsof Cees Bol wat te kiezen heeft.

Paar mindere jaren bij DSM. Moest nu al een stap terugdoen bij B&B. Het zou sowieso wel einde WT zijn voor Cees. Hopelijk voor hem heeft BIngoal nog een plekje vrij.

-3

Net binnen

Populair

Materiaalzone