Seizoen Sepp Kuss zit erop na Vuelta-zege: “Fijn om even niet aan koersen te denken”
foto: Cor Vos
Nick Doup dinsdag 19 september 2023 om 16:38

Seizoen Sepp Kuss zit erop na Vuelta-zege: “Fijn om even niet aan koersen te denken”

Na een seizoen met maar liefst 77 koersdagen heeft Sepp Kuss definitief een punt gezet achter zijn seizoen. Als winnaar van de Vuelta a España gaat de Amerikaan van Jumbo-Visma het offseason in, waarin hij voor even terugkeert naar ‘zijn’ Durango. “Maar ik ga nog wel even fietsen, want dat vind ik nou eenmaal leuk”, lacht Kuss in gesprek met onder meer WielerFlits.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“Na zo’n grote ronde ben je vooral opgelucht dat het klaar is, maar de komende weken komen er nog meer huldigingen en feesten”, vertelt de ritwinnaar op Javalambre en de uiteindelijke winnaar van de rode leiderstrui in Madrid. “Misschien ga ik mezelf nog belonen met een cadeau dat mij doet denken aan deze afgelopen drie weken.”

Voor Kuss zit zijn seizoen er wel op, na het rijden van de UAE Tour (5e), de Ronde van Catalonië (19e), de Giro d’Italia (14e), de Tour de France (12e) en dus de Vuelta a España (eindwinst). Dat betekent dat de knop om kan. “Relax and chill. Het is fijn om niet aan koersen te denken. Ik ga geen wedstrijden meer rijden, voor zover ik weet”, lacht hij. “Ik heb genoeg gekoerst. Het is maar beter ook om het seizoen te beëindigen met een knaller.”

Kuss woont sinds enkele jaren in Andorra, maar keert binnenkort wel terug naar zijn thuisland om daar in Durango, Colorado tot ontspanning te komen. “Ik denk dat ik aan het eind van deze maand terug ga naar de States. Dat is iets eerder dan gebruikelijk. Het zal ook vooral in het offseason zijn, dus heb ik dan ook meer tijd om iedereen te zien”, aldus Kuss, die verwacht ongeveer drie weken in de VS te blijven.

 
12 Reacties
Sorteer op:
19 september 2023
Die hoet nergens meer af te rekenen in zijn Spanje, toch zeker niet bij de horeca. Woont er,,spreekt Spaans, Spaanse vrouw en Vuelta gewonnen.
19 september 2023
Op zich grappig: hij heeft maar 5 koersen gereden dit jaar en toch komt hij aan 77 koersdagen. Die vakantie heeft hij in ieder geval dubbel en dwars verdiend!
    19 september 2023
    Soort van illustratief voor hoe TJV keuzes maakt. Zeker voor de ronderenners. Weinig koersen, maar altijd op hoog niveau. Vrees dat dit een beetje de nieuwe standaard is als je wilt presteren in de rondes.
    19 september 2023
    Ergens ook wel logisch een marathonloper loopt 2 marathons per jaar en een paar wedstrijden ter voorbereiding. Het lijkt me dus slim dat ze het aantal koersdagen enigszins beperkt houden. En ook (relatief) gezond.
19 september 2023
Slechts 3 weken in de VS? Dat is amper een touch 'n go in Durango...
19 september 2023
Dik verdiende vakantie, en ik kan me wel voorstellen dat hij die eens niet 'op de berg' in Andorra wil doorbrengen. Colorado ziet er toch nét wat anders uit, hoewel Durango ook op 2000m hoogte ligt. Arme Sepp, hij kan gewoon niet aan de hoogtekampen ontsnappen :-) Benieuwd wat hij bedoelt met “Misschien ga ik mezelf nog belonen met een cadeau dat mij doet denken aan deze afgelopen drie weken.” Een tattoo met de namen Jonas en Primoz in verwerkt?
19 september 2023
Geniet van je vakantie sep !
19 september 2023
De enige renner die alle drie de grote ronde dit jaar heeft (uit) gereden, en dan zelfs ook nog drie keer top 15! chapeau! Iemand enig idee of er vergelijkbare (historische) statistieken zijn?
19 september 2023
Lejaretta en Chozas reden dacht ik wat langer geleden de 3 grote rondes verdienstelijk uit.
19 september 2023
Bruseghin 2008: 3e Giro, 24e Tour, 10e Vuelta

Geef een reactie