SEG Racing Academy stopt als continentale ploeg

woensdag 21 juli 2021 om 11:47
SEG Racing Academy stopt als continentale ploeg

Jordi Meeus (midden) - foto: Petros Gkotsis

SEG Racing Academy is bezig aan haar laatste seizoen als continentale ploeg. De Nederlandse opleidingsformatie heeft besloten om na zeven jaar de continentale licentie in te leveren. De focus verschuift naar andere jeugdcategorieën, laat het management weten.

In 2015 werd SEG Racing opgericht als beloftenploeg op conti-niveau. Dat jaar reden onder meer Fabio Jakobsen, Koen Bouwman, Jenthe Biermans en Julius van den Berg in de selectie. Later leverde het team onder meer Cees Bol, Edoardo Affini, Nick Schultz, Ide Schelling, Kaden Groves, David Dekker en Jordi Meeus af in het profpeloton.

“De afgelopen jaren hebben meer en meer WorldTour-teams hun eigen opleidingsprojecten opgestart”, vertellen Martijn en Eelco Berkhout van het managementbureau SEG. “We hebben het niveau van de opleidingen zien stijgen, maar ook de kansen voor jonge renners om prof te worden bij een professionele ploeg. Dat laat zien dat investeren in talent waardevol is.”

‘Onze aanwezigheid is minder urgent dan in 2015’
“De huidige opleidingsteams van de WorldTour-ploegen voldoen aan onze standaard als het gaat om opleiden. We zijn trots om die groei te zien en het biedt ons kansen om na te denken over een volgende stap voor de Racing Academy. We voelen dat onze aanwezigheid minder urgent is dan in 2015. Daarom voelen we de nood om een bijdrage te leveren aan andere gedeeltes van deze mooie sport”, staat te lezen in het statement.

SEG Racing Academy gaat zich focussen op andere categorieën dan de beloften en stopt daarom als continentaal team. “Of we ons gaan richten op de junioren, de vrouwen of de ontwikkeling van talent in andere disciplines weten we nog niet. We blijven een opleidingsinstituut, maar met een andere focus.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

S. Morgenstern 21 juli 2021 om 11:56

Managers moeten er steeds eerder bij zijn tegenwoordig. Een stap richting de junioren zou daarom logisch zijn

0
HTN02 21 juli 2021 om 11:58

https://www.segracing.com/academy-2022/

zonde, maar wel een beetje te begrijpen.

0
Turtlehead 21 juli 2021 om 12:00

Eerlijk is eerlijk: toen ze eraan begonnen had ik nul verwachtingen en veel achterdocht over de combinatie manager-ploegeigenaar, maar dat is onterecht gebleken.
Ze zijn al heel snel van toegevoegde waarde gebleken en heel succesvol. Meer dan aan hun eigen doelen voldaan lijkt mij. Knap gezien en knap gedaan!
Ben benieuwd naar het vervolg.

0
Xevar 21 juli 2021 om 12:03

Lees: We kunnen niet genoeg centjes meer verdienen met makelaarscomissies bij de beloften. Dus nu gaan ze inderdaad maar een stapje jonger en 17/18 jarige jochies proberen vast te leggen. Het lijkt steeds meer op voetbal.

Naar bedrijf dat SEG, mis je niks aan.

0
Turtlehead 21 juli 2021 om 15:14

Dit soort negatieve gedachtes kan je stiekem kapot maken. Tip: drink veel gedemineraliseerd bronwater, eet soya-yoghurt en linzensoep en douche koud af. :)

0
RiGHT 22 juli 2021 om 00:53

SEG heeft anders een paar prima talenten in het profpeleton afgeleverd.
Ik had in eerste instantie ook vooral twijfels over de toko, maar terugkijkend op wat ze bereikt hebben denk ik dat ze t prima gedaan hebben. En ja, commissies – maar geld moet ergens vandaan komen en sponsoring komt niet maar zo met scheepsladingen binnen.

0
Wheely 21 juli 2021 om 12:17

Er is wel urgentie aan een Nederlands procontinentaal team, of ja ProTeam heet dat tegenwoordig. Zou mooi zijn als ze daar werk van zouden maken maar zie het niet gebeuren.

0
platteprijs 21 juli 2021 om 13:40

@Wheely +1

0
ZureVla 21 juli 2021 om 13:51

BEAT is hier mee aan de slag en Richard Plugge gaf ook aan dat Nederland wel een ProTeam kan gebruiken. Wie weet krijgen we in Nederland wel 2 ProTeams in 2022??

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone