Sebastian Langeveld: “Ik miste kritiek bij Rabobank”

zaterdag 4 februari 2012 om 13:14

foto: Sirotti

Na vijf seizoenen bij Rabobank maakte Sebastian Langeveld de voorbije winter de overstap naar de nieuwe Australische GreenEDGE-ploeg. In een nieuwe omgeving wil hij zich bewijzen naar de voorjaarsklassiekers. Daarnaast staat hij open voor een terugkeer in de Tour de France.

Langeveld had bij Rabobank het gevoel dat hij niet optimaal kon presteren. “Bij Rabo was er wel vertrouwen. Alleen miste ik dingen, die ik ook aankaartte. De sfeer in het team was overwegend leuk. Wat ik echter mistte, was kritiek,” aldus Langeveld deze maand in Procycling. “Als je altijd alleen maar goede gesprekken hebt met je renners… dat is niets. Je moet ook eens zeggen waar het op staat,” blikt hij terug. “Ik begrijp ook dat iedereen na een wedstrijd met een goed gevoel naar huis wil. Neemt niet weg dat het er onderling soms best hard aan toe mag gaan.”

Daarnaast miste hij bij de bankiersformatie een echte wegkapitein. “Iemand als Léon van Bon, Andreas Klier of Stuart O’Grady, van wie ik veel had kunnen opsteken. Op een gegeven moment diende Mathew Hayman zich aan, maar die liet men vertrekken,” blikt hij terug. “Ik blijf erbij dat ik veel meer zou hebben bijgeleerd van een ervaren coureur die thuis is in de grote klassiekers.”

Ondanks een teleurstellend Tourdebuut in 2008 zou hij dit jaar weer eens zijn opwachting kunnen maken in de Tour de France. “GreenEDGE, dat zijn beste coureurs aan de start wil brengen, heeft me ervoor gemotiveerd en ik zeg: waarom niet,” legt hij uit. “De ploeg doet een gooi naar het groen met Matthew Goss. Simon Gerrans en Pieter Weening zijn de mannen die een bergetappe mogen proberen te winnen. Voor de rest kunnen we voor eigen kansen gaan.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone