zondag 1 april 2018 om 19:23

Sebastian Langeveld: “Ik heb gedaan wat ik moest doen”

Sebastian Langeveld kleurde mede de finale van de Ronde van Vlaanderen. De ervaren Nederlander van EF Education First-Drapac sprong op zestig kilometer van de finish mee met Dylan van Baarle. Tot op de laatste Oude Kwaremont reed hij aan kop van de koers. “Dit was een heel zware editie en uiteindelijk een topwedstrijd”, zegt Langeveld tegen WielerFlits na afloop.

“Ik heb gedaan wat ik moest doen, ik zat in de slag waar ik moest zitten”, aldus de meesterknecht van Sep Vanmarcke. “We hadden met Sep een topfavoriet, gezien de laatste weken, in huis. Het plan was dat hij zou oversteken op de Oude Kwaremont of de Paterberg. Dat lukte gedeeltelijk. Alleen was het duidelijk de sterkste man die ons voorbij vloog op de Kwaremont”, doelt Langeveld op Niki Terpstra de uiteindelijke winnaar. Zelf eindigde Langeveld, die deze week zijn contract met twee jaar verlengde, als 22e.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 april 2018 19:41
Goede eerlijke reactie. Was een genot hem weer vooraan te zien koersen. Eerlijk gezegd dacht ik dat hij de betere was van Pedersen en Van Baarle, maar ja, pijn en lijden is van zijn gezicht en rijden moeilijk af te zien.
1 april 2018 19:52
Evenals als van Baarle, prima koers gereden. Mogen allebei met opgeheven hoofd naar PR toe.
2 april 2018 00:31
Toont vorm Langeveld. Goed gereden. Hij kan nog veel betekenen voor Vanmarcke volgende week.
2 april 2018 09:25
Ik ben benieuwd wat er komende zondag voor hem in het vat zit. Eigenlijk zou hij eens voor eigen kansen moeten gaat. Dan is PR de uitgelezen koers voor hem, maar ja, hij heeft iemand boven zich in de pikorde. Hetzelfde geldt voor Van Baarle. Jammer, maar wel mooi om die twee zo te zien koersen gisteren.
2 april 2018 09:51
Mooi gereden & koers idd gekleurd.

Reacties zijn gesloten.