SD Worx versterkt zich met Moolman-Pasio en Nosková

dinsdag 29 september 2020 om 14:15
SD Worx versterkt zich met Moolman-Pasio en Nosková

foto: Cor Vos

SD Worx, dat vanaf 2021 het huidige Boels-Dolmans overneemt, heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ashleigh Moolman-Pasio. De Zuid-Afrikaanse klimster komt over van CCC-Liv. Ook contracteerde het team de beloftevolle Tsjechische Nikola Nosková.

Moolman-Pasio (34) tekende voor twee jaar bij SD Worx. Ze is al enkele jaren onder de indruk van de professionaliteit van Boels-Dolmans. “Ik heb altijd voor deze ploeg willen uitkomen. Hoe deze ploeg als een sterk blok koerst en het initiatief in wedstrijden naar zich toe trekt spreekt mij aan. Hoewel het team volgend jaar enigszins verandert, blijft de kern grotendeels hetzelfde. Met dit sterke team hebben we komend jaar veel opties in de wedstrijden.”

De nummer zes van de voorbije Giro Rosa kijkt ernaar uit om voortaan aan de zijde van Anna van der Breggen te rijden. De Nederlandse pakte afgelopen week in Imola in zowel het tijdrijden als de wegwedstrijd de wereldtitel. “Het klinkt misschien vreemd omdat ik drie jaar ouder ben, maar toch hoop ik veel van haar te leren. Ik ben pas op mijn 23e met wielrennen begonnen, daarom voel ik me op de fiets nog steeds een ‘jonkie’.”

Nikola Nosková
Ook Nikola Nosková, die overkomt van Paule Ka, komt het best tot haar recht op geaccidenteerd terrein, maar heeft daarnaast een goede tijdrit in haar benen. Ze tekende een contract van een jaar. “Waar Moolman haar waarde bergop al vele jaren heeft bewezen, denk ik dat Nosková ook kan uitgroeien tot een van de betere klimsters. Zij heeft het talent om een toonaangevende rol in de heuvelklassiekers en rittenkoersen te spelen”, aldus ploegleider Danny Stam.

Met de komst van Moolman-Pasio en Nosková heeft Team SD Worx intussen twaalf rensters voor 2021 vastgelegd. De Amerikaanse Katie Hall heeft besloten om een punt te zetten achter haar carrière.

Selectie Team SD Worx 2021
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Chantal van den Broek-Blaak
flag-it Elena Cecchini
flag-be Jolien D’hoore
flag-fr Roxane Fournier
flag-lu Christine Majerus
flag-za Ashleigh Moolman
flag-cz Nikola Nosková
flag-nl Amy Pieters
flag-gb Anna Shackley
flag-nl Lonneke Uneken
flag-nl Demi Vollering

Dit artikel delen:

4 Reacties

Murcia 29 september 2020 om 14:25

De ploeg nog wat sterker gemaakt. Goed beleid daar, al jaren lang de beste ploeg in het dames wielrennen.

Sephiroth 29 september 2020 om 14:25

Moolman is een fikse versterking. Ik ben nog erg benieuwd wat er nou uit dat Team van Marianne Vos en Jumbo visma gaat worden.

007 29 september 2020 om 14:27

Zag laatst op Cyclingonline dat een deel van de “oudere garde” van Parkhotel misschien naar Jumbo gaat. Hopelijk binnenkort meer, positief, nieuws over dit project.

007 29 september 2020 om 14:26

Hopelijk kan Moolman volgend jaar weer rijden zonder de pech van dit jaar. Dan heeft SD Worx weer een uitzonderlijk sterke ploeg

Headlines

Materiaalzone

Populair