SD Worx profiteert niet van pech bij Van Vleuten: “We hadden het te laat door”

woensdag 27 juli 2022 om 16:55
SD Worx profiteert niet van pech bij Van Vleuten: “We hadden het te laat door”

foto: Cor Vos

Veel discussie over de tactiek van SD Worx in de graveletappe van de Tour de France Femmes. Op het moment dat Annemiek van Vleuten en Elisa Longo Borghini op achterstand rijden door pech, houdt het Nederlandse team – ondanks een overtal – de benen stil in de favorietengroep. “Wij hadden het te laat door”, vertelt Demi Vollering na afloop.

“Lotte Kopecky kwam naar me toe en zei het tegen mij”, aldus Vollering bij de NOS over het pechgeval van Van Vleuten op de laatste onverharde strook. “Toen zei ik dat in de communicatie, maar onze volgwagen kan ook niet alles zien en meekrijgen. Daarna keek ik achterom en was Annemiek er alweer bij.”

Vollering twijfelt ook of het goed was geweest om op kop te gaan rijden na de pechgevallen van Van Vleuten en Longo Borghini. “Als we hadden gaan rijden, dan moesten we blijven rijden. Dan pakken we Marlen Reusser (die aan kop reed, red.) nog terug en was Van Vleuten waarschijnlijk toch teruggekomen”, legt ze uit. “Maar we hebben nu een mooie etappe gewonnen en Annemiek heeft een flinke inspanning moeten leveren. Dat gaat ze voelen straks.”

De ritzege van Reusser zorgt voor blije gezichten bij SD Worx. “Marlen heeft het verdiend, ze rijdt altijd zo hard voor de ploeg. Dit is een mooie overwinning, daar ben ik heel blij mee”, aldus Vollering. “Ik heb genoten van de gravel. Ik vond het heel leuk en houd van chaos en gravel. Ons team is er ook goed in. Het voelde alsof we alles onder controle hadden. Dat we winnen, dat is helemaal lekker.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Murcia 27 juli 2022 om 17:04

Te laat door. Tsja, het kan natuurlijk maar als je Ellen van Dijk ziet stoppen moeten er toch wat belletjes gaan rinkelen. Al een tijd lang is er het gerucht dat de vele toppers daar niet zo snel voor elkaar willen rijden, dus kan dat evengoed de reden zijn. Neemt niet weg dat Reusser een geweldige zege boekt.

0
Poeksel 27 juli 2022 om 17:04

Ik vind het eigenlijk niet zo vanzelfsprekend dat een lekke band van een concurrent aanleiding is om hard te gaan rijden…

0
Mwielerfan 27 juli 2022 om 17:15

Het is hun enige kans he. Afgelopen dagen ook al laten gaan terwijl van Vleuten ziek was

0
bartp25 27 juli 2022 om 17:21

Volledig mee eens Poeksel.

0
harryjohan71 27 juli 2022 om 17:04

Kopecky: ik wil niet profiteren van pech. Volderink: we hadden het te laat door en moesten eerst toestemming hebben van de ploegleider. De groep was klein dan kun je toch zelf wel zien dat rensters ontbreken en dat het moment is om gas te geven

0
Maillot à Pois 27 juli 2022 om 17:11

Ik vind de opmerkelijkste zin: “De volgwagen kan ook niet alles zien en meekrijgen.”
Dit werd gewoon gemeld door Radio Tour. Da’s toch de basis om op te volgen in de volgwagens…

0
Mwielerfan 27 juli 2022 om 17:16

Heel raar dat ze kennelijk zelf geen beslissing durven nemen

0
Murcia 27 juli 2022 om 17:19

Ego’s vermoedelijk, de knecht reed al voorop. Canyon overigens net zo passief wat Madeinstars terecht in het wedstrijd artikel al opmerkte maar SD Worx is nu eenmaal het absolute topteam. Met al die kopvrouwen moesten er nu een paar gaan knechten en dat was niet aanlokkelijk en je hebt met Reusser aan de leiding een handig excuus om het niet te doen.

0
Gijsbert Van Beers 27 juli 2022 om 18:29

Als je dit leest is het de vraag of Wiebes er sportief op vooruit gaat met haar overstap volgend jaar…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone