SD Worx nieuwe hoofdsponsor Boels-Dolmans per 2021

woensdag 12 februari 2020 om 14:49
SD Worx nieuwe hoofdsponsor Boels-Dolmans per 2021

Boels-Dolmans heeft in SD Worx een nieuwe hoofdsponsor gevonden. De samenwerking is op de ploegpresentatie bekendgemaakt. Met het binnenhalen van de hr-dienstenverlener is de toekomst van het vrouwenteam tot en met 2024 verzekerd.

Vrouwenploeg Boels-Dolmans moest vijf maanden geleden op zoek naar een nieuwe geldschieter, nadat verhuurbedrijf Boels Rental en groenvoorzieningsbedrijf Dolmans Landscaping Group lieten weten na 2020 te zullen stoppen met de sponsoring. Die geldschieter is gevonden in de Belgische hr-dienstenverlener SD Worx, die dit seizoen al toetreedt tot het team als co-sponsor. Vanaf 2021 gaat de ploeg verder onder de naam SD Worx Cycling Team.

Kobe Verdonck van SD Worx (l) en Erwin Janssen – foto: Cor Vos

Teammanager Erwin Janssen is tevreden. “Dat we binnen enkele maanden zo’n mooie sponsor voor liefst vier jaar wisten vast te leggen, bewijst dat we de afgelopen jaren goed werk hebben verricht. We vinden het belangrijk om een onafhankelijk vrouwenteam op het hoogste niveau te handhaven. Als een van de weinige topteams zijn wij niet verbonden aan een mannen WorldTour-formatie, waardoor onze aandacht volledig bij het vrouwenteam ligt.”

Enthousiasme
Volgens ploegleider Danny Stam blijft de ambitie van het team de komende jaren onveranderd, namelijk de nummer een van de wereld blijven. “Het enthousiasme van SD Worx is ongekend groot en werkt enorm motiverend op iedereen binnen het team. Het is een groot voordeel dat we nu al weten dat onze toekomst tot en met 2024 gegarandeerd is. Wij kunnen nu gaan bouwen aan de ploeg van de toekomst en weer de nodige stappen zetten.”

SD Worx wil met het sponsorschap haar naamsbekendheid versterken. “We zijn trots dat we hoofdsponsor worden van ’s werelds beste vrouwenploeg in het wielrennen. Deze samenwerking is een weldoordachte keuze: het vrouwen wielrennen krijgt steeds meer aandacht”, zegt CEO Kobe Verdonck. “Bovendien is wielrennen een uitermate toegankelijke en groene sport, dicht bij de mensen en internationaal geliefd bij een zeer breed publiek.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

AWestie 12 februari 2020 om 15:28

Potentieel een mooier truitje als ik naar het twitterbericht in dit artikel kijk. Dat twitterbericht is trouwens ook een uniek staaltje communicatie, 8 uitroeptekens rondom een twitterhandle dat daardoor niet ‘klikbaar’ is. Doet de Belgische afdeling van SD Worx beter: https://twitter.com/SDWorxBelgie/status/1227594956207984640?s=20

john 12 februari 2020 om 15:39

Dus in grotere rondes krijgen ze Uitzendkrachten er bij op Payroll basis .
En als ze geen werk hebben mag je thuis zitten (zo als bij ieder uitzendbureau)

vanSpringel 12 februari 2020 om 16:20

Heel even dacht ik dat de sponser de S-Works fietsen betrof.
SD-Worx. Een hr-dienstenverlener. In Nederland wordt dat een uitzendbureau genoemd. Goed voor de sport en een tof truike !

Massimo Bataille 12 februari 2020 om 17:02

Het is niet enkel een uitzendbureau. Helpt ook mee met personeel administratie en doet ook iets met loonstrook/loonfiches volgens mij.
Maar allesinds goed dat ze sponsor gevonden hebben

Brabander 12 februari 2020 om 16:56

Goed nieuws voor een mooie ploeg. Behalve voor Jumbo misschien

toiletduck 12 februari 2020 om 16:57

Dus dit is alvast geen onderdeel van het plannetje van Plugge.

Samlambeej 12 februari 2020 om 18:58

Nieuw sociaal secretariaat van mn moeder, dus draagt ze ook een beetje bij aan het wielrennen. Hmm, zal ze leuk vinden.

Plavka 12 februari 2020 om 19:26

Daar moest ik ook meteen aan denken. Enkel de reclame van die ICT autisten van IN Centro is nog erger.

Kolderman 12 februari 2020 om 21:29

Prachtige sponsor! SD worx is een Europees speler op het gebied van loonverwerking!

user26964 14 februari 2020 om 17:53

Als de huidige rensters van Boels Dolmans allemaal overstappen naar de nieuwe ploeg is het opzetten van een damesploeg die mee kan draaien in de top voor Jumbo Visma niet simpel. Alle topploegen vissen in dezelfde vijver en die in inmiddels aardig leeg. De pareltjes die er nog zijn bij Nederlandse ploegen liggen ook contractueel vast. Een optie is, ga samen met een ploeg die in potentie rijp is om bij de beste acht ploegen van de wereld te behoren. Een suggestie, denk aan Parkhotel Valkenburg, staan hoog op de UCI ranglijst, hebben een aantal rensters in huis die nu al volop meedoen voor de prijzen.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone