SD Worx-manager over situatie Amy Pieters: “Stabiel, maar zeer zorgelijk”

donderdag 3 februari 2022 om 09:35
SD Worx-manager over situatie Amy Pieters: “Stabiel, maar zeer zorgelijk”

foto: Cor Vos

Gisteren vond de ploegenpresentatie van SD Worx plaats. Bij deze gelegenheid werd natuurlijk ook veel gesproken over Amy Pieters, die na een val eind december nog steeds in coma ligt. “Stabiel, maar zeer zorgelijk”, zegt Danny Stam, de teammanager van SD Worx, tegen de NOS over de situatie van Pieters.

“Zolang Amy niet zelf wakker wordt, weten we niet wat we kunnen verwachten”, gaat Stam verder. “Het enige wat we kunnen doen is hopen dat het op de juist manier afloopt en dat we Amy in een normaal, menswaardig bestaan kunnen ontmoeten. We hebben dagelijks contact met haar ouders en haar vriend, en proberen hen zo goed mogelijk te ondersteunen.”

Stam wordt ook gevraagd of er ‘bemoedigende signalen’ zijn. “Wat zijn ‘bemoedigende signalen’? De dokters zeggen dat ze geen uitspraken kunnen doen zolang er geen bewust iets is. Wij zien bemoedigende dingen en hebben het idee dat Amy ongelofelijk hard aan het knokken is. Maar er is nog niet definitief iets waarvan we heel vrolijk worden.”

“Er zijn reflexen maar niet op commando, zolang Amy niet op commando dingen doet, is er geen richting van herstel”, legt Stam uit. “Ze ligt nog steeds in diepe coma, een diepe slaap, dat maakt het heel onwerkelijk.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

sooike 3 februari 2022 om 10:10

Ik heb van dichtbij iemand in zware coma meegemaakt. Je kunt als arts, laat staan als leek, niet beoordelen of er bij iemand in coma sprake is van herstel. Alleen als er bewuste signalen (op commando) komen, kun je iets meer beoordelen. Maar het is onnoemelijk zwaar om als naasten uren naast een bed te zoeken zonder enige vorm van communicatie. Je kunt verhalen vertellen of boeken voorlezen in de hoop dat je naaste er iets van meekrijgt. Sterkte voor alle betrokkenen !

0
Barry Batsbak 3 februari 2022 om 10:19

Zo slecht dit. Die familie joh, je moet er toch niet aan denken hoe dit voor die mensen is. Verschrikkelijk.

0
josi 3 februari 2022 om 10:22

Een vreselijke situatie. Ik hoop zo dat ze hier ooit nog uit komt op een manier dat ze nog van het leven kan genieten en iedereen in haar omgeving nog van haar kan genieten. Blijf knokken, Amy.

0
Wheely 3 februari 2022 om 10:34

Heel verdrietig dit, we blijven bidden.

0
Ivanoviclover 3 februari 2022 om 10:55

wat een verschrikkelijke situatie voor haar en haar familie. je staat zo machteloos. we hopen en bidden voor amy.

0
lo squalo dello Stretto 3 februari 2022 om 11:58

Wat een nachtmerrie

0
Aart van Woud 3 februari 2022 om 12:09

Inderdaad verschrikkelijk.. Hoop dat ze er uiteindelijk toch goed uit zal komen.

0
Arema Pro Cycling Team 3 februari 2022 om 15:54

Het doet pijn aan je hart , telkens als je nieuwe berichten over haar leest.

0
Theo Bovengemiddelkamp 3 februari 2022 om 16:02

Veel sterkte en wilskracht aan Amy en haar omgeving!

0
UserNL1998 4 februari 2022 om 10:02

Heartbreaking news :-(

0

Headlines

Populair

Materiaalzone