SD Worx Cycling Team heeft selectie voor 2021 rond

vrijdag 13 november 2020 om 13:18
SD Worx Cycling Team heeft selectie voor 2021 rond

foto: Cor Vos (archief)

SD Worx Cycling Team, de formatie van wereldkampioene Anna van der Breggen, heeft de selectie voor 2021 compleet. De formatie is erin geslaagd om de talentvolle Niamh Fisher-Black vast te leggen. Voor 2021 telt SD Worx veertien rensters.

De pas 20-jarige Nieuw-Zeelandse kampioene Fisher-Black komt over van Équipe Paule Ka. “Het is een kwestie van tijd vooraleer Fisher-Black bergop bij de absolute wereldtop hoort”, geeft sportief manager Danny Stam aan. “In de Giro Rosa verbaasde zij bergop al iedereen. Ze heeft een enorm atletisch lichaam en maakte indruk op onze meiden in de lastige ritten.”

“Ik ben ervan overtuigd dat zij in onze ploeg nog veel progressie kan boeken”, aldus Stam. De Nieuw-Zeelandse was aangenaam verrast dat de ploeg (tot 31 december 2020 nog Boels-Dolmans) bij haar aanklopte. “Ik ben een wielrenster die nog altijd moet ontdekken waar mijn mogelijkheden liggen. Ik denk dat dit de ideale leerschool voor mij is.”

Internationale selectie 
Fisher-Black hoopt zich vooral te profileren in de zwaardere wedstrijden. “Zowel de rittenkoersen als klassiekers waar geklommen moeten worden, liggen mij. Ik was aangenaam verrast dat ik dit jaar al de Giro Rosa kon rijden. Dat ik daar vervolgens in de slotrit tweede eindigde, was een enorme opsteker. Dat bewijst ook dat ik goed herstel van zware inspanningen.”

De ploeg liet in een persbericht ook weten dat de Canadese wielrenster Karol-Ann Canuel in 2021 de ploeg trouw blijft. De afgelopen vijf jaar kwam zij al uit voor de Boels-Dolmans formatie. Voor 2021 telt de formatie dus veertien rensters. Vijf rensters komen uit Nederland, Jolien D’hoore zorgt voor de Belgische inbreng.

Selectie flag-nl SD Worx Cycling Team voor 2021
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Chantal Blaak
flag-ca Karol-Ann Canuel
flag-it Elena Cecchini
flag-be Jolien D’hoore
flag-nz Niamh Fisher-Black
flag-fr Roxane Fournier
flag-lu Christine Majerus
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-cz Nikola Noskova
flag-nl Amy Pieters
flag-gb Anna Shackley
flag-nl Lonneke Uneken
flag-nl Demi Vollering

Dit artikel delen:

3 Reacties

Maillot à Pois 13 november 2020 om 18:45

Een selectie boordevol kwaliteit.
En da’s dan geen World Tour team.

0
Verweggistan 13 november 2020 om 18:54

Volgend jaar wel.

0
Maillot à Pois 13 november 2020 om 19:16

Oh ja, ze hebben idd een licentie aangevraagd.
Ik werd misleid door procyclingstats, daar staan ze nog als continentaal team, ook voor 2021.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone