Haest en Schulting bezorgen VolkerWessels een-tweetje in Ronde van Slowakije, Cerny eindwinnaar

zaterdag 17 september 2022 om 16:17
Haest en Schulting bezorgen VolkerWessels een-tweetje in Ronde van Slowakije, Cerny eindwinnaar

foto: Cor Vos

VolkerWessels heeft de Ronde van Slowakije met een indrukwekkende prestatie afgesloten. Peter Schulting en Jasper Haest zaten mee met de vlucht van de dag, reden weg uit die kopgroep en hielden gezamenlijk het peloton af. Haest mocht vervolgens als eerste over de streep komen. Josef Cerny werd eindwinnaar.

De 182 kilometer lange slotrit van de Ronde van Slowakije kende een pittige openingsfase. In de eerste zeventig kilometer zaten twee beklimmingen, naar Podgrajnár (5 km aan 5,4%) en Štósske Sedlo (4,4 km aan 4,8%). Daarna was het voornamelijk in dalende lijn naar finishplaats Košice.

In de eerste kilometers werd er slag om slinger gedemarreerd. Het duurde dan ook een tijdje vooraleer een kopgroep wegkwam. Uiteindelijk waren het Pavol Rovder (Dukla Banská Bystrica), Jefferson Cepeda (Caja Rural – Seguros RGA), Michael Belleri (Biesse- Carrera), Marcin Budzinski (HRE Mazowsze Serce Polski), Andrea Debiasi (Friuli ASD) en de Nederlanders Jasper Haest en Peter Schulting (VolkerWessels) die een bres wisten te slaan. Zij hadden aan de voet van de klim naar Štósske Sedlo een voorsprong van drieënhalve minuut.

Duo-aanval VolkerWessels
Op de top hadden ze nog altijd drie minuten, maar in het restant van de rit kwam het peloton langzaam maar zeker dichterbij. Quick-Step-Alpha Vinyl, dat klassementsleider Josef Cerny in de gelederen had, bepaalde in het pak het tempo. Later stak Astana Qazaqstan een helpende hand toe. Vooraan kwam er echter ook een versnelling: het duo van VolkerWessels, Schulting en Haest, gingen er met zijn tweeën vandoor.

Terwijl de overige vluchters met nog acht kilometer te gaan, in de slotronde, allemaal gegrepen waren, hadden de Nederland op dat moment nog bijna een minuut voorsprong. Dat bleek genoeg om het uit te zingen aan de streep. Het peloton kwam te laat, en dus mochten de mannen van VolkerWessels de prijzen verdelen. De 35-jarige Schulting gunde daarbij de zege aan zijn 23-jarige ploeggenoot Haest. Josef Cerny finishte in het peloton en is eindwinnaar geworden van de Ronde van Slowakije.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Roan Bonhof 17 september 2022 om 16:34

Mooi in beeld gebracht ook!

3
Wheely 17 september 2022 om 16:52

Goed rondje voor Volker Wessels dit met deze uitslag en een mooi klassement van Bart Lemmen. Jumbo Visma ook lekker gereden met de jonkies.

3
Het Vleesmonster Van De Visafslag 17 september 2022 om 17:12

Het is niet zo dat Schulting de winst gunde. Haest gaf aan dat ze beiden de rit wilden pakken maar dat hij won met steen – papier – schaar.

1
SolitaryShell 17 september 2022 om 16:34

Wat is er met Bouwman gebeurd?

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 17 september 2022 om 16:55

Er zaten wat gaatjes in het peloton. Ik vermoed dat die stand net als gisteren weer gecorrigeerd wordt.

0
Alfred Issendorf 17 september 2022 om 16:57

Waarschijnlijk was hij nog een beetje overstuur nadat hij gisteravond op Wielerflits las dat Marik cum suis hem na al zijn goede prestaties nog steeds kleine Koentje noemen.

-1
Marik 17 september 2022 om 17:55

Koentje!!!!!!

0
Alfred Issendorf 17 september 2022 om 19:02

edit wf: doe normaal

0
Mooie Sjors 17 september 2022 om 19:13

Noemden Sammetje Oomen en Mikeje Teunissen hem ook niet voortdurend Koentje tijdens De avondetappe afgelopen zomer? Geloof dat Teuns ook steevast Teunske wordt genoemd? Of Pieter Serry Serrytje.

Geen idee of het uit vriendschappelijkheid is of om te geven dat het om een beperkte coureur gaat. Roger De Vlaeminck en Dirk De Wolf pakken ook graag uit met verkleinachternaampjes, tenzij het echt om kampioenen gaat. Blijkbaar toch een soort van gebruik in de wielersport. :D

0
Maillot à Pois 17 september 2022 om 19:26

Zeker niet altijd om aan te geven dat het een beperkte renner is. Remember Tommeke ;-)

0

Headlines

Populair

Materiaalzone