Schelling zeer blij met zege, maar is ook kritisch: “Finale was veel te gevaarlijk”
foto: Cor Vos
dinsdag 4 april 2023 om 17:56

Schelling zeer blij met zege, maar is ook kritisch: “Finale was veel te gevaarlijk”

Ide Schelling was na afloop van de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland uiteraard dolblij met zijn overwinning, maar was tegelijkertijd ook zeer kritisch op de UCI. “Het is vreemd dat ze deze finale hebben goedgekeurd, het was echt veel te gevaarlijk.”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De laatste kilometers van de tweede etappe verliepen in dalende lijn en dit leidde tot enkele hachelijke situaties. “Dit was echt veel te gevaarlijk. In de slotkilometers waren er heel wat valpartijen. De laatste kilometer was nog wel oké, maar daarvoor was het echt vragen om problemen. De meeste ploegen hadden echter geen sprint verwacht, maar dat zag ik al lang aankomen.”

“De laatste klim was namelijk erg eenvoudig. Gelukkig zat ik in de finale net voor de valpartijen. Ik zat goed geplaatst en ik kon goed de ruimte vinden. Met nog een kilometer te gaan liep het weer wat meer omhoog en kon ik naar voren rijden. Met nog 500 meter te gaan begon ik aan mijn sprint.”

Dit bleek de winnende tactiek, want Schelling wist in de laatste honderden meters Matteo Sobrero en David Gaudu knap achter zich te houden. Voor de 25-jarige Hagenees is het pas zijn tweede zege uit zijn profcarrière en zijn eerste overwinning op WorldTour-niveau. “Ik ben echt heel erg blij met mijn eerste zege op WorldTour-niveau!”

 
8 Reacties
Sorteer op:
4 april 2023
Tja, zelfs de winnaar is kritisch… gelukkig regent het nooit in het Baskenland…
Ide is een baas. Gun hem deze zege na zijn pechjaar.
Net zoals van der Hoorn heeft hij wel iets winnaarachtigs. Mooi dat het er uit komt en tijdens de Ardennen zal het dan wel iets moois kunnen worden, Amstel en de Bpijl dan.
4 april 2023
Hij zal wel gelijk hebben maar ik heb geen valpartijen gezien in de laatste afdaling. Het was wel oppassen geblazen om niet uit de bocht te vliegen.
    Volgens mij zie je hem op 1.5km aansluiten. Nadat het (door valpartij?) gebroken is. Verdient hier echt de winst.
    4 april 2023
    Soler, toch niet de minste, duimbreuk..
Zelden iemand zo'n mooie overwinning gegund als Schelling vandaag. Mooie comeback na een jaar vol ziek en zwak zijn. Het is geen sinecure om dan sterk terug te komen weer.
4 april 2023
Geweldige lefgozer! Ik hoop dat hij het slechte jaar achter zich heeft gelaten en lekker weer gaat knallen.

Reacties zijn gesloten.