Scheldeprijs ontvangt dertien WorldTour-teams, BEAT Cycling ook welkom

maandag 22 maart 2021 om 17:47
Scheldeprijs ontvangt dertien WorldTour-teams, BEAT Cycling ook welkom

foto: Cor Vos

De organisatie van de Scheldeprijs heeft de deelnemende ploegen bekendgemaakt voor de editie van 7 april 2021. De sprintklassieker ontvangt dertien WorldTour-ploegen aan de start in Terneuzen; de finish is in Schoten. Voor het eerst is er ook een Scheldeprijs voor vrouwen, met zes Women’s WorldTour-teams aan de start.

Lotto Soudal, dat vorig najaar de Scheldeprijs te winnen met Caleb Ewan, is natuurlijk van de partij, net als Deceuninck-Quick-Step. De andere ploegen van het hoogste niveau zijn Intermarché-Wanty-Gobert, AG2R Citroën, Cofidis, Groupama-FDJ, UAE Emirates, Trek-Segafredo, Astana-Premier Tech, Team DSM, Qhubeka ASSOS, Israel Start-Up Nation en BORA-hansgrohe.

Daarnaast staan tien ProTeams (Alpecin-Fenix, Arkéa-Samsic, B&B Hotels, Total Direct Energie, Bingoal-WB, Delko, Rally, Sport Vlaanderen-Baloise, Uno-X, Vini Zabù) en twee continentale ploegen van de partij. Naast EvoPro Racing kreeg ook het Nederlandse BEAT Cycling een uitnodiging.

Volle startlijst bij de vrouwen
De eerste editie van de Scheldeprijs voor vrouwen kent op 7 april start en finish in Schoten. Er doen met Movistar, Team DSM, Alé BTC Ljubljana, Canyon-SRAM, BikeExchange en Trek-Segafredo zes ploegen van het hoogste niveau mee.

De startlijst wordt compleet gemaakt door Bingoal Casino-Chevalmeire, Lotto Soudal Ladies, Doltcini-Van Eyck-Proximus, Multum Accountants, Ciclismo Mundial, NXTG Racing, Drops-Le Col, Aromitalia Basso Bikes Vaiano, Valcar-Travel & Service, Parkhotel Valkenburg, Bepink, Bizkaia-Durango, Rupelcleaning-Champion Lubricants, Ceratizit-WNT, A.R. Monex, Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch, Arkéa, Cogeas Mettler Look, GT Krush Tunap, Isolmant-Premac-Vittoria, Massi Tactic en Lviv Cycling Team.

Dit artikel delen:

6 Reacties

David Janssens 22 maart 2021 om 22:04

Weer geen Jumbo-Visma, rijden die überhaupt nog wel eens wat? Oké, ze hebben geen superbrede selectie, maar als ze dit soort koersen ook al gaan overslaan???

Murcia 22 maart 2021 om 22:26

Dat ze hem niet rijden is jammer maar begrijpelijk als je weet dat deze koers altijd uitdraait op een massasprint. De ploeg heeft drie renners die een speerpunt zouden kunnen zijn voor deze wedstrijd waarvan 1 is geschorst en de andere twee Dekker en Kooij al een vol programma hebben met koersen als de Panne, Dwars door Vlaanderen (Kooij) en De Panne, E3, Dwars door Vlaanderen en RVV (Dekker). Je zou misschien wel een ploeg met Kooij kunnen sturen maar ik begrijp de voorzichtigheid met een jonge renner die al eerder dan gepland de overstap maakte. Zonder sprinter wordt het bezigheidstherapie.

S. Morgenstern 22 maart 2021 om 22:39

Dit is het derde jaar dat ze hem niet rijden. Blijkbaar hebben ze geen interesse meer in dit soort koersen (Kuurne en Nokere hebben ze volgens mij even lang al niet meer op hun programma staan) en verkiezen ze een focus op al die WT-koersen daar.

Ik kan niet zeggen dat ik die desinteresse niet deel. Tamelijk zielloze koers dit.

platteprijs 23 maart 2021 om 08:37

Of de diskwalificatie van Groenewegen zit Jumbo nog steeds erg hoog.

harryjohan71 23 maart 2021 om 09:02

@David Jansen De focus van JV ligt in deze periode op de World Tour wedstrijden. Ze kiezen bewust voor een kleine World Tour selectie en een opleidingsteam. Ik ben blij dat ze dit doen. In deze wedstrijden horen ook de niet World Tour ploegen een kans te krijgen. Zeker in deze periode is het voor die ploegen lastig om wedstrijden te rijden.

Romāns Vainšteins 23 maart 2021 om 09:34

Misschien is de koers wel zielloos maar je kan er met de huiskat van de Hoeksche Waard een team opstellen om de koers proberen te winnen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair