Schachmann: “De aanval van Evenepoel kwam als een verrassing”

vrijdag 21 februari 2020 om 09:42
Schachmann: “De aanval van Evenepoel kwam als een verrassing”

foto: Cor Vos (archief)

Maximilian Schachmann slaagde er net niet in om BORA-hansgrohe een zege te bezorgen op de Alto da Fóia. De Duitse kampioen kwam nog aardig in de buurt van Remco Evenepoel, maar Schachmann strandde aan het achterwiel van de jonge Belg. “Zijn aanval kwam toch als een verrassing”, zo klonk het na afloop.

“Het was slechts mijn tweede koersdag van het seizoen en het was gelijk de zwaarste etappe van de Volta ao Algarve”, zo vertelt Schachmann op de website van zijn werkgever BORA-hansgrohe. “Mijn ploeggenoten reden een keurige etappe en we werkten voorbeeldig samen. De race begon op goed twintig kilometer van de streep met enkele versnellingen.”

“Ik had echter goede benen en ik voelde me zeer goed op de laatste klim. De aanval van Evenepoel kwam echter als een verrassing en ik zat op dat moment ook een beetje ingesloten. Ik kon hierdoor niet zo snel reageren op zijn aanval, maar we zijn wel erg tevreden met een tweede plaats.” Schachmann staat nu in dezelfde tijd als Evenepoel tweede in het klassement.

Jean-Pierre Heynderickx, ploegleider bij de Duitse WorldTour-formatie, is een tevreden man na de eerste bergrit in Algarve. “We zullen nu met vertrouwen beginnen aan de komende etappes. Maximilian werd toch een beetje verrast door de aanval van Evenepoel. Het scheelde niet veel, maar dat hoort nu eenmaal bij het wielrennen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Limal 21 februari 2020 om 10:04

Tja, als je in een groepje van 10 man op 400m van de meet ingesloten zit… Maar Schachmann krijgt in die volgende finish bergop zijn kans nog wel – korter en steiler, dat ligt hem nog beter ook.

Sassenees 21 februari 2020 om 10:16

Ja, hoe kan een aanval op enkele honderden meters van de finish nou een verrassing zijn…

ThorHushovd 21 februari 2020 om 10:57

aangezien er geen boni’s zijn, gaat schachmann de leiderstrui sowieso spoedig (lees vandaag al) overnemen, verwacht ik. Voor Evenepoel gaat het toch om eindwinst gc en met de TT hoeft hij niet bang te zijn voor ‘posities in dagklasseringen’.

Geflitst 21 februari 2020 om 12:09

Schachmann zat 50 plekken na REV in rit 1.

Kevin Lowagie 21 februari 2020 om 12:04

Ik vermoed dat Schachmann zich klaarmaakte om op het steile stuk te versnellen, de versnelling van Evenepoel was net ervoor en was de juiste keuze. Evenepoel voelt de koers zeer goed aan, een grote kwaliteit.

Jan Blokland 21 februari 2020 om 12:17

Schachmann gaat een mooi voorjaar tegemoet. Verleden jaar al goed. Gaat alleen nog maar beter worden is mijn verwachting.

Samlambeej 21 februari 2020 om 17:52

lulverhaal, hij liet zich nog een 150 meter terugbrengen Costa (in eerste instantie Lopez) en ging dan pas zelf aan.

trigger 22 februari 2020 om 00:09

Klopt, Schachmann zat nog een tijd in het wiel vooraleer hij zijn sprint inzette, niet te vergelijken dus met de 500m-cartouche van Remco. De meet had voor Schachmann ook geen 50 meter verder moeten liggen, aan zijn gezicht te zien.

Headlines

Materiaalzone

Populair