Savio rekent op wildcard voor Giro d’Italia 2020

zondag 15 december 2019 om 18:35
Savio rekent op wildcard voor Giro d’Italia 2020

Gianni Savio met Manuel Belletti - foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec verwacht volgend seizoen mee te doen aan de Giro d’Italia. De Italiaanse ProContinentale ploeg moet dan wel een wildcard krijgen van de organisatie, maar dat lijkt gezien de teruggegeven uitnodiging van Total Direct Energie geen probleem. Ploegbaas Gianni Savio maakt van de Giro in 2020 het hoofddoel voor zijn ploeg.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we een wildcard voor de Giro d’Italia van 2020 ontvangen. Net zoals dit jaar, toen we ook uitgenodigd werden, zal La Corsa Rosa ons hoofddoel zijn van het seizoen”, zegt Savio tegen TuttoBiciWeb. “We hebben opnieuw een uitgebalanceerde ploeg met jonge en meer ervaren renners.”

Aanwinsten
Oudgedienden Francesco Gavazzi en Manuel Belletti zijn de aangewezen personen om de ploeg op sleeptouw te nemen. “Tijdens hun stage hebben jonge renners als Mattia Bais, Simone Ravanelli en Nicola Venchiarutti ons overtuigd. Zij verdienen een kans bij de profs. Ik kijk ook uit naar Jefferson Cepeda uit Ecuador, hij is een sterke klimmer die de laatste etappe van de Tour de l’Avenir won”, zegt Savio over zijn nieuwe jongelingen.

“Ook hebben we sprinter Luca Pacioni terug en komt Davide Gabburo over van Neri Sottoli-Selle Italia-KTM. We richten ons ook op de Zwitser Simon Pellaud, die heel compleet is en al veel internationale ervaring heeft opgedaan.”

‘Ik wil renners die hongerig zijn’
“We houden vast aan ons beleid waarmee we de laatste drie jaar zes renners hebben afgeleverd in de WorldTour”, doelt Savio op Davide Ballerini, Andrea Vendrame, Mattia Cattaneo, Fausto Masnada, Iván Sosa en Egan Bernal. “Ik wil renners die ‘hongerig’ zijn. Ik wil dat ze zich laten zien in alle wedstrijden die we rijden. Bij elke tactische bespreking zeg ik aan het einde dat ik vastberadenheid en goede wil wil zien. Met die houding komen de resultaten er ook wel.”

Androni Giocattoli-Sidermec begint het seizoen 2020 in de Vuelta al Tachira in Venezuela en rijdt daarna ook nog de Vuelta a San Juan, de Tour Colombia, de Tour du Rwanda en de Tour of Hainan. De Italiaanse seizoensopener voor de ploeg van Savio is de Trofeo Laigueglia.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Krul 16 december 2019 om 08:35

Waarom wil Direct Energie zelf niet?

Thoin 16 december 2019 om 13:00

Geen renners genoeg om klassiekers, Coup De France, Giro, Tour te combineren.
Ze willen sterk zijn in de klassieke periode met Terpstra, ze willen meedoen in de Coup de France, dan is heel belangrijk 4daagse van Duinkerke tijdens de Giro.
Ze willen met frisse jongens starten in de Tour.
Dit is hun reden e :D

Headlines

Materiaalzone

Populair