Sarreau rapste in La Roue Tourangelle

Sarreau rapste in La Roue Tourangelle

foto: Sirotti (archief)

zondag 1 april 2018 om 17:20

Marc Sarreau heeft La Roue Tourangelle gewonnen. De 24-jarige sprinter van Groupama-FDJ was na 200 kilometer koers de snelste in een massasprint, voor Samuel Dumoulin (AG2R La Mondiale) en Hugo Hofstetter (Cofidis).

Om 12 uur werd het startschot gegeven voor de 17 e editie van La Roue Tourangelle. Flavien Dassonville, de winnaar van vorig jaar, stond niet aan de start en dus zou er dit jaar een nieuwe winnaar komen. Met Nacer Bouhanni, Adrien Petit, Bram Welten en Samuel Dumoulin stonden er een aantal mannen aan de start die de continental-renner Dassonville maar al te graag op wilden volgen.

Vijf mannen wilden al vroeg in de wedstrijd een massasprint voorkomen. Nicolas Baldo (St-Michel-Auber 93), Gonzalo Serrano Rodriguez (Caja Rural-Seguros RGA), Raffaello Bonusi (Androni-Sidermec-Bottecchia), Dieter Bouvry (Cibel-Cebon) en David Boucher (Tarteletto-Isorex) kregen een maximale voorsprong van vijf minuten, maar werden bijtijds gegrepen. In de heuvelachtige slotfase sloeg een nieuw vijftal een gat, met daarbij Matthieu Ladagnous en François Bidard als bekendste namen, maar ook zij waren niet opgewassen tegen de sprinters.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Verweggistan 1 april 2018 om 19:22

Derde zege al dit jaar. Hij bleef even een paar jaar hangen in zijn ontwikkeling, maar komt er dit jaar toch echt door. En Boucher dit jaar maar hier in de kopgroep gaan zitten, nu hij niet in Vlaanderen rijdt.

Dolfy 1 april 2018 om 19:51

@Verweggistan Boucher had eigenlijk de vlucht gemist, sprong in de tegenaanval toen de andere al anderhalve minuut voorsprong hadden. Dat-ie er nog bij kwam is wel knap…

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair