Sam Oomen: “Die afdaling was een gekkenhuis”

zaterdag 18 mei 2019 om 18:24
Sam Oomen: “Die afdaling was een gekkenhuis”

foto: Cor Vos

Voor Sam Oomen en de andere klassementsmannen was vandaag een etappe waarin weinig te winnen was, maar zoveel meer te verliezen. Een gevaarlijke finale zorgde voor de nodige onrust in het peloton. “Het was stressen in de laatste twintig á dertig kilometer”, vertelde hij in het flashinterview na afloop.


Na het uitvallen van kopman Tom Dumoulin en een geslaagde vlucht in etappe zes staat Oomen op een tiende plaats, met perspectief op meer. “Of ik me ook richt op een goed klassement? Eerst maar eens die tijdrit rijden, dan zien we het daarna wel”, blijft hij voorzichtig. “Ik heb wat last van mijn pols na een val, maar voel me verder goed.”

Vallen in een natte chaotische finale was dé nachtmerrie voor elke klassementsrenner in de 239 kilometer lange rit naar Pesaro. “Het is een beetje dubbel, ik snap wel dat ze het spektakel willen opzoeken, om misschien een goede daler als winnaar te krijgen”, heeft hij wel een beetje begrip voor de organisatie.

Toch zou Oomen het zelf anders doen, wanneer hij het voor het zeggen had. “Ze hadden daar beter een lastigere etappe voor kunnen uitzoeken. Je had nu sprinters en klassementsrenners die allemaal van voren wilden zitten. Dus dan wordt het heel chaotisch”, legt hij uit.

Oomen staat na acht etappes op een tiende plaats op 4’57” van leider Valerio Conti.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Emergo 18 mei 2019 om 19:06

Moet maar een keer langs bij ome Jos.

Mwielerfan 18 mei 2019 om 23:00

Inderdaad, misschien kan oomen zich anders specialiseren in klimtijdritten? Geen gedoe met een peloton.

TykkeThor 19 mei 2019 om 09:58

Ome Jos zei nagenoeg hetzelfde Einstein.

Polleke 18 mei 2019 om 22:58

Watje…hoort er allemaal bij, wat een geneuzel allemaal, je kan overal vallen, zou hij toch moeten weten nadat zijn kopman gecrascht is op een kaarsrechte droge weg..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.