Sam Bennett: “Winnen in dit startveld goed voor het vertrouwen”

zaterdag 2 maart 2019 om 14:35
Sam Bennett: “Winnen in dit startveld goed voor het vertrouwen”

foto: Cor Vos

Sam Bennett pakte op de slotdag van de UAE Tour zijn tweede zege van het seizoen. In de laatste etappe klopte de Ier van BORA-hansgrohe Fernando Gaviria en Caleb Ewan in de massasprint. Eerder won hij al een etappe in de Vuelta a San Juan.


“Mijn ploeggenoten verrichtten geweldig werk. Ze keken de hele dag naar me om en ik hoefde het harde werk alleen maar af te maken”, reageerde Bennett in het flashinterview. “De sprint was nogal rommelig, maar ik bleef vechten om het wiel van Gaviria. Zijn lead-out is erg sterk hier en ik denk dat ze het erg goed hebben gedaan vandaag.”

“Tot de drie kilometer van de meet hielpen mijn ploegmaats me zoveel mogelijk energie te sparen. Toen vroeg ik ze dichtbij me te blijven”, blikte de Ierse spurter terug. “Het pakte allemaal erg goed uit. In de vorige sprint verslapten mijn benen in de laatste vijftig meter, maar vandaag had ik de juiste benen.”

Vertrouwen
Met Gaviria, Ewan en ook Alexander Kristoff en Elia Viviani versloeg Bennett niet de minste namen. “Ik wist dat als ik in dit veld kon winnen, dat niet slecht zou zijn. Dus dit is erg goed voor mijn vertrouwen. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden, er komen een aantal heel mooie aan. Ik hoop dat ik daar deze vorm kan doortrekken.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Brabander 2 maart 2019 om 16:08

Bij Bora hebben ze het ook breed met snelle mannen zeg. Ackermann, Sagan, Bennett… wat een luxe

Romāns Vainšteins 2 maart 2019 om 20:50

Deze man verdient een team waar hij de eerste spurter is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.