Sam Bennett: “Slotklim lag me wel”

woensdag 17 april 2019 om 14:21
Sam Bennett: “Slotklim lag me wel”

foto: Cor Vos

Slechts weinig renners hielden stand op de lastige aankomst in Eceabat, maar opnieuw was Sam Bennett erbij. De Ier verraste zichzelf en won zijn tweede etappe op rij in de Ronde van Turkije. Het was dubbel feest voor BORA-hansgrohe, want Felix Grossschartner eindigde tweede.

“Het lastigste aan vandaag was geduldig blijven, want de wegen waren maar smal”, reageerde hij kort na afloop van de etappe. “Dat Lukas Pöstlberger aanging was een geweldige move. Ik had goede benen in de finale en uiteindelijk eindigden we op de eerste en tweede plaats, echt geweldig. De jongens verrichtten buitengewoon werk aan de voet van de klim, dat was cruciaal.”

De finale van de tweede etappe was bijzonder pittig, want in de laatste drie kilometer liep de weg flink omhoog naar de streep in Eceabat. Het gemiddelde stijgingspercentage was 3,6 procent. Een kort stukje afdaling verbloemde de zwaarte, want er waren passages aan 9 procent stijging. In de laatste meters tikte de teller nog 7 procent aan.

“Moeilijke slotkilometers, maar het was oké”, zei Bennett. “Ik kon er meermaals optrekken. De bochten en de steeds veranderende stijgingspercentages pasten wel bij me. Ik was toch wel wat verrast. Ik was klaar voor deze etappe, maar ik was er niet zeker van of het me opnieuw zou lukken vandaag.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

tvm 17 april 2019 om 15:34

S. Bennett > Jakobsen

Titaantje 17 april 2019 om 18:17

Ik had natuurlijk liever Posti-Power zien winnen!

jsprunk 17 april 2019 om 21:29

In deze vorm is het toch raar als hij niet naar de Giro zou mogen? Zal meer sprintkansen hebben dan Ackermann door zijn klimcapaciteiten en in de sprints waar hij mee doet minstens zoveel kans hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair