Sam Bennett slaat toe in Presidential Cycling Tour of Turkey
foto: LaPresse
woensdag 10 oktober 2018 om 12:45

Sam Bennett slaat toe in Presidential Cycling Tour of Turkey

Sam Bennett heeft de tweede etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey gewonnen. De sprinter van BORA-hansgrohe profiteerde in laatste paar honderd meters van de lead-out van Maximiliano Richeze voor Álvaro José Hodeg en klopte vervolgens de sprinter van Quick-Step Floors. De Ier neemt op bonificatieseconden de leiderstrui over van Richeze.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De tweede etappe in de Presidential Cycling Tour of Turkey leek een prooi te worden voor de sprinters en dat werd het ook. Vier vluchters deden een dappere poging om uit handen te blijven van het peloton, maar zij hebben de gehele dag geweten dat zij aan een kansloze missie bezig waren.

Peloton controleert de vlucht
Onür Balkan, Thomas Sprengers, Orjuela Gutierrez en Josu Zabala probeerden het en hebben tot het einde alles gegeven, maar met een maximale voorsprong van twee minuten en met nog maar één minuut in de laatste vijftig kilometer was er weinig te doen tegen WorldTour-ploegen als Quick-Step Floors en Astana met doorgewinterde locomotieven op kop van het peloton. Sprengers werd in de laatste twaalf kilometer als laatste coureur bijgehaald door het peloton.

Bennett profiteert van machtige lead-out Richeze
In de voorbereiding op de massasprint probeerden vooral Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe hun treintjes op de rails te krijgen, maar bij de laatste bocht waren alleen Lukas Postlberger en CCC Sprandi Polkowice nog te bekennen op kop van het peloton. Quick-Step Floors en Bennett moesten toen nog van ver komen.

In de laatste vijfhonderd meter waren de topsprinters ineens ter plekke na een machtige lead-out van leider Richeze. Hij zette Hodeg perfect af, maar hij kon het niet afmaken; Bennett zat in zijn wiel en bleek vervolgens sterker te zijn dan de Colombiaan.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
10 oktober 2018 13:07
Prima, gelukkig geen QS overwinning
10 oktober 2018 13:27
Geen gewonden door het slaan?
    10 oktober 2018 14:53
    Jawel. Grootste slachtoffer is Richeze, die verloor zijn leiderstrui.

Reacties zijn gesloten.