Sam Bennett na indrukwekkende sprint: “Dit geeft me veel vertrouwen”

Door Youri IJnsen, donderdag 17 mei 2018 om 17:59

foto: Sirotti

Sam Bennett snelde donderdagmiddag op het autocircuit van Imola na een indrukwekkende sprintzege. Hij begon zijn spurt op vierhonderd meter van de meet, sloeg meteen een ferm gat en kon zijn inspanning daarna volhouden tot op de streep. “Ik wilde niet opnieuw naast de zege grijpen”, legt hij zijn opvallende move uit in het flashinterview.


“De finale was toch wel heel lastig”, legt de Ierse spurter van BORA-hansgrohe uit. “Op het einde wis ik niet hoeveel energie mijn twee ploeggenoten nog hadden en daarom zette ik mijn sprint heel vroeg in. Ik wist niet of ik die inspanning vol kon houden, maar ik wilde niet opnieuw naast de zege grijpen. Uiteindelijk werkte het in mijn voordeel, omdat mijn concurrenten niet op deze actie hadden gerekend. Ik wist alleen niet zeker of Elia Viviani erbij zat (dat zat hij niet, red.). Maar dan nog: ik koerste om te winnen. De manier waarop ik weet te zegevieren, is misschien wel mooier dan mijn overwinning van vorige week. Dit geeft me veel vertrouwen.”

3 Reacties

Jotto-Lumbo 17 mei 2018 om 18:06

Veel geleerd van Sagan zo te zien. Wat maakt deze man stappen. Ik dacht altijd dat deze man geen verkeersdrempel overkwam.. sta er echt van te kijken wat hij laat zien.

Rhohan 17 mei 2018 om 18:30

@J-L
Won 4 jaar geleden al de Clasica de Almeria, dus een klim overleven kon ie wel.

josi 17 mei 2018 om 19:22

@rhohan, Ah ja, die koers die Theo Bos ook ooit won…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.