Sam Bennett na eerste Girozege: “De timing was eindelijk goed”
foto: Sirotti
vrijdag 11 mei 2018 om 17:59

Sam Bennett na eerste Girozege: “De timing was eindelijk goed”

Velen waren het erover eens: Elia Viviani zou vandaag in Praia a Mare naar zijn derde ritzege in deze Giro d’Italia sprinten. Dat was echter buiten Sam Bennett gerekend. De 27-jarige Ier van BORA-hansgrohe versloeg de Italiaan in een rechtstreeks duel, goed voor zijn eerste zege in La Corsa Rosa. “Vandaag was de timing goed”, zo sprak hij na afloop in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Even leek het erop alsof Bennett helemaal niet zou meesprinten om de zege. “Op een gegeven moment dacht ik dat we te laat zouden komen, omdat we enorm ver zaten. De timing was vandaag echter goed, zodat ik mijn kracht volledig kon benutten.”

“Het was niet gemakkelijk om het wiel van Viviani te pakken te krijgen, omdat iedereen dat wiel wil. Ik ben ontzettend blij met deze zege, vooral omdat het de afgelopen etappes niet lukte. De timing was telkens net niet goed. Vandaag was die echter wél goed”, aldus Bennett.

RIDE Magazine